«Підвішений» спротив

«Підвішений» спротив

Учора вранці непомітно для охорони та робітників четверо активістів громадської ініціативи «Збережи старий Київ» «осідлали» будівельний кран на будівельному майданчику по вулиці Івана Мазепи, 11–а (колишня вул. Січневого повстання). Це виявилося повною несподіванкою для керівництва компанії, яка виконує тут будівельні роботи. Підрядник був змушений призупинити будівництво на об’єкті. Зі слів генерального директора будівельної компанії «КАН Девелопмент» Андрія Гуцала, протестувальники не висунули ніяких чітких вимог, через те складно вести будь–які перемовини. «А тим часом компанія несе значні збитки», — констатував він.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Капітане, я бачу інший курс!

Капітане, я бачу інший курс!

Майже канонічне рівняння «1 USD=5,05 грн.» може невдовзі відійти у небуття. Національний банк України допускає, що офіційний курс гривні можуть відкоригувати. «Плануємо переглянути небагато. Коли курс 5,05 і коливання в межах одного відсотка — можна не реагувати, а сьогодні він уже коливається значно нижче, потрібно реагувати», — заявив заступник голови Нацбанку Анатолій Шаповалов.

Купив крупу про запас? Зрадив Україну!

Купив крупу про запас? Зрадив Україну!

Увесь нинішній ранок я провів, борючись із докорами сумління: згадував учорашній вечір, дорогу додому, супермаркет — і ніяковів. У відділі вин придбав пляшку улюбленого марочного «Каберне». Зрадів, що ціна не зросла — й автоматично поклав у кошик ще дві. Хоча того вечора вони були мені зовсім не потрібні. Але спрацювала думка — а ну ж завтра подорожчає!.. І лише прокинувшись, збагнув жорстоку істину: своїм невиваженим учинком я сприяв розкручуванню інфляції. Знав же, що не можна так робити — і опростоволосився.

Слово і патріотизм

Слово і патріотизм

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За вісім років конкурс перетворився на масовий мовний марафон і став однією з найпопулярніших націєтворчих акцій в Україні. Цього разу — вже традиційно — він охопив понад п’ять мільйонів учасників. За перемогу змагалися школярі, учні професійно–технічних училищ, технікумів, коледжів, студенти вищих навчальних закладів, ліцеїсти, курсанти середніх і вищих військових закладів, а також молодь української діаспори. «День світлий, чистий, добре, що є такий день, — сказав на урочистій церемонії нагородження лауреатів конкурсу, що відбувалася у Театрі ім. Франка, голова Національної спілки письменників України, народний депутат Володимир Яворівський. — Те, що на цю сцену піднімаються юні носії і шанувальники рідної мови, переконує, що мова ця безсмертна».

Всі статті рубрики