РАХУНКОВА ПАЛАТА

08.05.2008

47,5 мільярда кубометрів

імпортного природного газу надійшло в Україну протягом I кварталу цього року, що на 5,2 відсотка, або на 2 млрд. 332 млн. куб. м більше, ніж передбачено прогнозним балансом. Із загальної кількості «блакитного палива» 13 млрд. 723 млн. імпортовано для потреб нашої держави. Ще 33 млрд. 779 млн. куб. м — газ, призначений для транзиту територією України. Протягом січня–березня 32 млрд. 636 млн.
куб. м поставило ВАТ «Газпром», що на 10,2 відсотка більше прогнозованого показника. Водночас частка поставки «Росукренерго» знизилася на 31,2 відсотка, або на 520 млн. куб. м від запланованого.

 

12 мільйонів гривень

компенсації становитиме загальна сума виплат сім’ям загиблих у катастрофі гелікоптера Мі–8 над Чорним морем. Із них 384 400 гривень складе одноразова виплата на кожну сім’ю, з яких 76 680 гривень — одноразова виплата на одного утриманця. Ще 86 тисяч гривень держава виділить на поховання загиблих. Окрім цього, допомогу сім’ям у розмірі 100 тисяч гривень планує виділити і компанія «Чорноморнафтогаз», співробітниками якої були загиблі.

 

1 мільйон гривень

коштуватиме ремонт сходів музею Максима Рильського у Голосіївському районі столиці, який планується завершити до листопада поточного року. Окрім того, на капітальний ремонт шляхової мережі Києва виділять 73,2 мільйона гривень. Загалом, згідно з програмою капітального ремонту об’єктів дорожньо–транспортної системи, до кінця 2008 року планується ремонт вулиць, які востаннє реконструювали 30—50 років тому. Зокрема, Тарасівської, Великої Житомирської, проспекту 50–річчя Жовтня і Московського проспекту.

 

3,5 тисячі водіїв

у стані алкогольного сп’яніння затримали на Буковині з початку поточного року співробітники Державтоінспекції. За порушення правил дорожнього руху було складено 52 тисячі адміністративних протоколи. Також за час проведення у регіоні профілактичних заходів 370 протоколів про порушення ПДР було складено стосовно водіїв, які керували мототранспортними засобами пересування. 56 з них були у нетверезому стані.

 

2027 доларів

становить вартість квадратного метра житла економ–класу на первинному ринку Києва у квітні порівняно з березнем цього року. За даними аналітичного відділу компанії «Київ. Житло–Інвест», вартість однокімнатних квартир такого класу зросла на 56 доларів, двокімнатних на 93 долари, трикімнатних — на 38 доларів, а чотирикімнатних — на 184 долари. Основною причиною росту ціни фахівці схильні вважати інфляційні процеси в державі, які впливають на збільшення вартості будівельних матеріалів, а також самих робіт.

 

68 відсотків

учасників зовнішнього незалежного тестування з математики обрали тексти українською мовою. Ще 31% — російською. Також 94 випускники складали ЗНО молдовською. Серед тих, хто брав участь у тестуванні, знайшлися й такі, які виявили бажання отримати переклад завдань угорською та румунською мовами.

 

65,3 відсотка

українців вважають День Перемоги великим святом, ще 26,4% сприймають цей день як звичайнісіньке свято, а не вважають святом — 5,8%. Згідно з дослідженням Центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, кожен п’ятий житель Західної України не вважає цей день святом: 3,9% населення повідомили, що 9 травня має бути робочим днем. У Центральному регіоні таку думку підтримують 0,6%, стільки ж на Півдні та 0,2% — на Сході. Водночас 30,4% респондентів, опитаних на Заході України, 69,3% у Центрі, 76,7% на Півдні та 76,5% на Сході назвали цей день великим святом.

 

50 відсотків

становить ріст цін на продукти харчування у квітні поточного року в порівнянні з аналогіним періодом 2007 року. За даними Держкомстату, на 34,7% подорожчали хлібопродукти, на 35,3% макаронні
вироби, на 24,5% кондиторські вироби з борошна, на 47,3% м’ясо та м’ясопродукти, на 16,3% рибопродукти, в середньому на 40,4% молоко, сир та яйця і на 82,6% подорожчали масло та жири.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>