«Кадети» виходять у світ

«Кадети» виходять у світ

Президент України відвідав Конструкторське бюро «Вертикаль» у місті Бородянка, що спеціалізується на проектуванні й виробництві сучасних легких гелікоптерів. Зокрема глава держави побував на авіаційному заводі «ТЮССЕ», де конструкторське бюро провело для поважного гостя презентацію гелікоптера КТ–112 «Кадет». У світ техніки разом із Віктором Ющенком поринули і представники міністерств та інших відомств, зокрема головний міліціонер країни Юрій Луценко, міністр оборони Юрій Єхануров та очільник МНС Володимир Шандра.

Бандитів знаємо, прикмет не повідомляємо

Бандитів знаємо, прикмет не повідомляємо

Учора по обіді львівські правоохоронці збиралися оприлюднити опис зовнішності людей, які, ймовірно, були нападниками на філію Ощадбанку у Львові десять днів тому. Нагадаємо, що тоді, у переддень Великодня, по вулиці Городоцькій, 52, пролунали постріли. Невідомі грабіжники буквально розстріляли касирок Ощадбанку — одна з них померла, інша отримала важкі вогнепальні поранення.

Два удари в олійну діжку

Два удари в олійну діжку

Таємнича і незбагненна українська олія, нібито забруднена, але при цьому не шкідлива для здоров’я людей, продовжує свою тріумфальну ходу країнами Західної Європи. Позавчора стало відомо, що «український масний слід» виявили у нейтральній Швейцарії. Прес–секретар Федерального управління охорони здоров’я цієї держави Сабiна Мюллер спантеличила своїх співвітчизників — мовляв, підозрілий продукт із далекої України можна вживати без жодного ризику, але з такими забрудненнями просто так миритися не можна. Тому приватним підприємцям країни сиру і шоколаду рекомендують рішуче вилучити українську олію з продажу. І не лише її одну, але й усі продукти, у яких вміст олії перевищує десять відсотків. Таким чином Швейцарія стала наступною територією після Франції, Іспанії, Великобританiї, Iталiї, Нiдерландів, на яку просочилися буцімто забруднені 40 тонн рослинних жирів українського походження.

Київ готується до Перемоги

Київ готується до Перемоги

При Київській міськ­держадміністрації створено оргкомітет із підготовки та відзначення Дня Перемоги, який очолила заступник голови КМДА Ірена Кільчицька. Із міського бюджету на святкові заходи буде виділено 757,4 тисячі гривень. З цих коштів буде також надано фінансову підтримку трьом київським громадським організаціям ветеранів війни. Ще мільйон гривень виділять на придбання путівок для лікування ветеранів війни та праці, 39,5 тисячі гривень — для медичного забезпечення та на святкові подарунки для 790 інвалідів війни, які перебувають нині на лікарняних ліжках.

«Мона Ліза» не посміхається

«Мона Ліза» не посміхається

За інформацією Посольства України в Латвії, 4 травня за 18 кілометрів від узбережжя Латвії на мілину cів круїзний лайнер «Мона Ліза». Зареєстроване на Багамських островах, судно виконувало рейс за маршрутом Гданськ—Рига—Таллінн. На борту на момент інциденту перебувало 972 пасажири, більшість з яких — німці. Як повідомило МЗС України, серед пасажирів та членів екіпажу є й наші співвітчизники — загалом 68 осіб. Постраждалих унаслідок «посадки» лайнера на мілину немає.

О, дорогий газе...

О, дорогий газе...

Відучора, згідно з постановою Кабінету Міністрів, ціна на газ для населення мала зрости. Уряд уже визначив своєрідний «графік» подорожчання: ціни підніматимуть щомісяця з травня по грудень на 3 відсотки, а на тих, хто спалює понад 12 тисяч кубометрів газу на рік, чекає підняття ціни на 5%. Відповідне рішення Національна комісія з регулювання електроенергетики (НКРЕ) може ухвалити вже на засіданні 8 травня.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Загублена смерть

Загублена смерть

Небезпечну знахідку виявили 1 травня на узбережжі Чорного моря між Алуштою та Судаком. Як передає УНІАН, після її вивчення з’ясувалося, що це нова експериментальна ракета, призначена для використання корабельними системами для ураження підводних і повітряних цілей. Водночас, за словами джерела інформагенства, після того, як українські Військово–морські сили повідомили, що не проводили в цих районах навчань, її передали російським ВМС, які нібито визнали, що саме вони «загубили» ракету.

Помилка, несумісна з життям

Помилка, несумісна з життям

Остаточні висновки падіння 28 квітня гелікоптера з двадцятьма пасажирами на борту свідчать, що причиною НП стала помилка пілота. Це одна з чотирьох версій, які розглядала урядова комісія з розслідування причин аварії, однак саме на ній зупинилося слідство після розшифровок записів «чорних скриньок», зазначив учора віце–прем’єр–міністр Олександр Турчинов. «Вертоліт Мі–8 достатньо безпечний, якщо ним управляти відповідно до вимог, що стоять перед тими, хто очолює екіпаж», — зазначив представник Кабміну.

Всі статті рубрики