СБУ стане органом спецпризначення

СБУ стане органом спецпризначення

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Керівник Одеського УСБУ Володимир Дорошенко нещодавно отримав чергове звання — генерал–майора. «Зірки» впали йому на погони не так з нагоди 16–річчя Служби безпеки, а як результат ефективної роботи очолюваного ним підрозділу спецслужби у непростому регіоні. А здобутки СБУ на Одещині останнім часом часто отримують розголос у ЗМІ — тут і боротьба з контрабандою в ході спецоперації «Цунамі», і крапка у справі етнічної кавказької банди, з якою кілька років не могла впоратися міліція, і розкриття каналів нелегальної міграції тощо. Втім в ексклюзивному інтерв’ю «УМ» генерал Дорошенко волів говорити не про здобутки, а про перспективи служби.

«Купуй труну — проглядаються номери»

«Купуй труну — проглядаються номери»

Коли мешканець райцентру Софіївки Дніпропетровської області Віктор Гаркуша ще в 1997 році вирішив продати свого БМВ–524Д, біди ніщо не віщувало. Покупець із Кривого Рогу знайшовся досить швидко. Те, що він забажав оформити придбаного у Гаркуші автомобіля на співмешканку, пославшись на проблеми з міліцією, Віктора Івановича мало цікавило. Та через кілька днів до Гаркуші навідалися троє чоловіків із Кривого Рогу з категоричною заявою: «Купуй собі труну — проглядаються якісь номери». Справа в тому, що ще в 1987 році Віктор Іванович придбав авто у Чернівцях без зазначення номера двигуна. Принаймні у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу, яке збереглося дотепер, це підтверджується, як, до речі, і у вищезгаданому договорі купівлі–продажу.

Як «коня» не застрахуй...

Як «коня» не застрахуй...

«УМ» повідомляла про бажання попереднього керівництва МВС ввести з 1 січня 2008 року тотальний контроль водіїв на наявність страхових полісів. Завадити цьому вдалося Асоціації страхувальників України, яка звернулася до нового керманича МВС Юрія Луценка з проханням відмовитися від корупційного залучення ДАІ до обслуговування комерційних інтересів страхових компаній. Три місяці тому АСУ стверджувала, що страховики просто хочуть змусити 10–мільйонну армію водіїв платити їм близько 2,5 мільярда гривень щорічно.

Всі статті рубрики