Боржник капут!

Боржник капут!

Тутешня влада, схоже, «проморгала» появу в Донецьку бігбордів сумнівного змісту, про розміщення яких заздалегідь попереджували представники підприємства «Донецькміськ–тепломережа». Щоправда, замість обіцяних шести рекламних щитів (вартість кожного 1800 гривень), з’явилося вдвічі менше. Оформлюючи бігборди, автори реклами взяли за основу сатиричний плакат часів війни — боєць Червоної Армії піднімає на багнеті гвинтівки самого Адольфа Гітлера з... довідкою «Не платив за тепло».

Погорів на землі. Ще один

Погорів на землі. Ще один

За підозрою в отриманні хабара було затримано голову Ковельської райдержадміністрації одного з районів Волині. Щоправда, чиновника пов’язали на гарячому не волинські спецслужби, а хлопці зі столичного УБОЗу. Сума хабара, яку інкримінують підозрюваному Вадиму Грищуку, складає нібито 10 тисяч доларів. Саме такі гроші голова РДА мав отримати за сприяння у виділенні земельної ділянки. За інформацією інтернет–видання «Волинська правда», затримання відбулося в автомобілі підозрюваного за межами міста.

Жарти на старті

Жарти на старті

Ініціювало «Програму дострокової зустрічі Гуморини–2008» творче об’єднання «Лялькова Одеса», яке представило в Літературному музеї лялькові композиції «Головний одесит — Костя–моряк» і Kiss mе. Це лише невеличка частина експозиції. Усього експонатів, серед яких Юлія Тимошенко, Рінат Ахметов, Юрій Луценко, Володимир Путін, Роман Абрамович, Володимир Жириновський та інші лялькові образи, з півсотні.

Курс на безпеку

Курс на безпеку

«Дуже часто ми сприймаємо нашу незалежність, цілісність і свободу як даність, — сказав учора на відкритті Всеукраїнського форуму інтелігенції Президент Віктор Ющенко. — Подивімося на останні 80 років нашої історії. Від 1918 по 1991 роки ми 5 разів проголошували незалежність, з яких чотири рази програвали». Президент нагадав, що держави падають не від нападу агресорів. Як правило, спершу йде ослаблення через те, що втрачається історична пам’ять, губляться традиції, забувається рідна мова. Віктор Ющенко закликав інтелектуалів підтримати курс України на позитивні зміни і спробував переконати, що медицина й духовність, освіта й екологія, демографія, наука і мистецтво не зможуть повноцінно розвиватися в державі, яка не має внутрішнього стрижня і є незахищеною.

До мільйона не дотягнув

До мільйона не дотягнув

926 тисяч 922 гривні 16 копійок — таку суму, згідно з оприлюдненою вчора декларацією про доходи, за минулий рік загалом заробив Президент. Порівняно з 2006–м це майже на 215 тисяч гривень менше, хоча зарплатня Віктора Ющенка залишилася фактично незмінною — за рік вона склала 481 тис. 953 грн. 20 коп. (у 2006–му — 489 080,25). Натомість зменшилися показники в графі доходів від наукової, викладацької, творчої діяльності, авторської винагороди (гонорару) — минулого року за цією квотою глава держави отримав 172 тис. 242 грн. 88 коп. Доходи Президента від дивідендів, процентів, роялті склали 272 тис. 726 грн. 8 коп.

Останній фокстрот для мільйонера

Останній фокстрот для мільйонера

Підозріла смерть відомого мільйонера сталася позавчора ввечері просто в коридорі Шевченківського райвідділу міліції столиці. На місце НП негайно виїхало керівництво міліції Києва, співробітники прокуратури Шевченківського району та працівники внутрішньої безпеки МВС (адже були підозри, що пану Шульзі хтось із правоохоронців «допоміг» піти на той світ). Утім, судячи з усього, мільйонера підвело серце.

Мазох на любителя

Мазох на любителя

«Це не якийсь збоченський проект. Головна ідея створення такого закладу — розповісти львів’янам і туристам правду про Леопольда фон Захер–Мазоха. Адже й досі наш земляк відомий світові як виразник мазохізму. Його творчість дозволила психіатрам визначити спеціальний термін певного типу сексуального збудження — мазохізм. Насправді ж Захер–Мазох був добрим письменником, гарно володів мовою і свого часу багато писав про Галичину», — розповідає автор ідеї «мазохістської кав’ярні» Юрій Назарук. Юрко каже, що хочемо ми цього чи ні, Захер–Мазох був і залишається своєрідним брендом Львова.

Всі статті рубрики