РАХУНКОВА ПАЛАТА

28.03.2008

1 трильйон 66 мільярдів 485,5 мільйона доларів

склав сукупний світовий обсяг військових витрат у 2007 році, вперше перевищивши 1 трильйон доларів. Так у 2000 році ця цифра складала 597,371 мільярда доларів, а у 2006 році — 985,687 мільярда. Протягом минулого року військові витрати США сягнули 545,33 мільярда доларів, що становить більше половини світових витрат на оборону. Східна Європа витратила на ці потреби 17,34 мільярда доларів.

22,9 мільярда доларів

склав обсяг прямих іноземних інвестицій із країн ЄС в Україну впродовж минулого року, що в 1,4 раза більше, ніж було досі. Зокрема, найбільше вкладів надходило з Кіпру (5 млрд. 941,8 млн. дол.), Німеччини (5 млрд. 917,9 млн. дол.), Голландії (2 млрд. 511,2 млн. дол.), Австрії (2 млрд. 75,2 млн. дол.) та Великої Британії (1 млрд. 968,8 млн. дол.).

76 мільйонів гривень

виділить держава на підготовку лікувально–профілактичних установ у Донецьку до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. За словами мера міста Олександра Лук’янченка, така сума запланована держбюджетом на три наступних роки. Він також додав, що базовими лікувальними установами для надання медичної допомоги під час Євро–2012 будуть Інститут невідкладної та відновної хірургії ім. Гусака, Донецьке обласне лікувально–клінічне об’єднання та міські лікарні Київського та Калінінського районів.

34,9 мільйона гривень

надало і виплатило українським громадянам компенсації втрат знецінених вкладів Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта». Усього кошти отримали вже 37 469 наших співвітчизників на суму 34 916,45 тисячі гривень. Станом на 19 березня філії «Укрпошти» одержали від Ощадбанку 38 759 одиниць виплатних документів на суму 36 097,33 тисячі гривень.

20,5 мільйона гривень

складає сума наданих субвенцій для оплати житлово–комунальних послуг у січні–лютому цього року, що у 2,2 раза менше за аналогічний період минулого року. Із загальної суми у містах субсидії виділялися на суму 18,3 мільйона гривень, тоді як у селах — на 2,2 мільйона. Також протягом перших двох місяців поточного року по субсидії для відшкодування витрат на оплату житло–комунальних послуг звернулися 109,3 тисячі сімей, що в 2,4 раза менше, аніж за відповідний період 2007 року.

7,5 тисячі осіб

на стільки контрактників планує збільшити кількість вій­ськовослужбовців Міністерство оборони в цьому році. За словами міністра оброни Юрія Єханурова, нині уряд має створити умови для широкого залучення молоді до лав Збройних Сил, оскільки зарплата за контрактом, яка минулого року складала 805 гривень, є недостатньою. Міністр також додав, що наразі передбачається встановити мінімальну зарплатню контрактникам на рівні 1,2 тисячі гривень.

54 відсотки

українських підприємств використовують у своїй господарській діяльності неліцензійні комп’ютерні програми. За даними компанії «Майкрософт Україна», саме стільки підприємств використовують піратські версії Microsoft Windows і Office. Найвищий рівень використання неліцензійних програм спостерігається у транспортній і комунікаційній сферах (56%) та фінансових послуг (53%). Найменший — у промисловій і виробничій галузях.

16,3 тонни ракетного палива

«меланж» зберігається на складах Міністерства оборони України. Щоб його утилізувати, необхідно 9 мільйонів гривень, адже наразі склади боєприпасів МО перевантажені на 150 відсотків, заявив очільник обронного відомства держави Юрій Єхануров. Він також нагадав, що уряд підписав із ОБСЄ меморандум, відповідно до якого вже цьогоріч в Україні утилізують 3 тисячі тонн «меланжу», і закликав прискорити цей процес.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>