Жінки краще молоді, а чоловіки — «у віці»

Жінки краще молоді, а чоловіки — «у віці»

Головною інтригою останнього етапу Кубка світу, що з 13 по 16 березня відбувався на підталому снігу околиць норвезької столиці, була боротьба за перемогу в загальному заліку серед жінок. Досвідчена француженка Сандрін Байї і молода німкеня Магдалена Нойнер, схоже, настільки зосередилися на боротьбі одна з одною, що більше стежили за пересуваннями на дистанції безпосередньої суперниці, ніж власне претендували на перемогу в якійсь гонці. Через це ніхто з них у Холменколлені на п’єдестал так і не піднявся. У підсумку гору взяла молодість. 20–річна Нойнер втримала перевагу над 28–річною Байї і додала до колекції з шести золотих медалей чемпіонатів світу кришталевий Кубок світу.

Украдене щастя

Украдене щастя

Через те, що в календарі сезону 2007/08 немає Олімпійських ігор чи світового чемпіонату, майстри лижних перегонів усю свою увагу зосередили на розіграші Кубка світу. Упродовж зими й березня броварчанка Валентина Шевченко демонструвала чудову форму на етапах і в Європі, і в Канаді. Тричі досвідчена українка сходила на найвищу сходинку п’єдесталу, ще одного разу фінішувала другою. Тиждень тому, після перемоги на 30–кілометрівці в Норвегії, Шевченко вдруге за сезон вийшла в лідери заліку Кубка світу на довгих дистанціях (без урахування спринту). Малим кришталевим глобусом Валентина вже володіла чотири роки тому, й цього разу була дуже близькою до повторення тріумфу. Крапки над «і» розставив останній етап в італійському Борміо.

Лідери розбилися на пари

Лідери розбилися на пари

Минулої середи на черговому зібранні в Києві керівники клубів вищої ліги ще раз підтвердили бажання створити прем’єр–лігу й запустити її в дію вже з сезону 2008/09. Зустріч проходила за зачиненими дверима, тому її подробиць для журналістів особливо ніхто не афішував. А події на футбольних полях у 21–му турі вкотре підтвердили необхідність змін у нашому футболі.

Летіли, щоб «пролетіти»

Летіли, щоб «пролетіти»

І «Казахмис» із шахтарського міста Сатпаєв, і київський «Сокіл» вперше грають у матчах на виліт російської «вишки». Дебют у «плей–оф» краще вдався казахстанській команді, яка змогла витиснути максимум із переваги свого майданчика. До речі, всі 2500 квитків на обидві зустрічі на «Арені–2005» були розкуплені.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тринадцятий гравець

Тринадцятий гравець

Дванадцятим гравцем команди у футболі прийнято називати її вболівальників. Чимало клубів навіть роблять для своїх фанатів гігантські футболки з номером «12», аби виставляти на трибунах у вигляді банера. Але ще одній персоні, дуже навіть причетній до подій на полі, ніякого номера чомусь не присвоїли. Думається, для усунення несправедливості арбітрові з повним правом можна видати тринадцятий номер.

Етап аварій. Сезон аварій?!

Етап аварій. Сезон аварій?!

59–й сезон «королівських перегонів» рвонув, що називається, з місця в кар’єр. Гран–прі Австралії задовольнив найрізноманітніші смаки любителів «Формули–1»: маса обгонів, аварій та інших пригод. От лише минулорічні чемпіони з «Феррарі» виявилися битими — це був день «Макларена».

«Як завжди, наша команда виконала пречудову роботу. Машина була просто феноменальна… Справжня мрія для того, хто хоче боротися за титул у цьому сезоні. Для «Макларена» гонка пройшла, як легкий вітерець. Уникнути багатьох неприємностей нам допомогли ранні піт–стопи — ми з ними добре вгадали», — сказав на прес–конференції по завершенні перегонів їх переможець Льюїс Хемілтон. На двох із новим партнером по команді «Макларен» Хейккі Ковалайненом вони заробили 14 очок, зробивши вагому заявку на успішний виступ у цьому сезоні.

Всі статті рубрики