Летіли, щоб «пролетіти»

18.03.2008
Летіли, щоб «пролетіти»

І «Казахмис» із шахтарського міста Сатпаєв, і київський «Сокіл» вперше грають у матчах на виліт російської «вишки». Дебют у «плей–оф» краще вдався казахстанській команді, яка змогла витиснути максимум із переваги свого майданчика. До речі, всі 2500 квитків на обидві зустрічі на «Арені–2005» були розкуплені.

Сатпаєвські «вовки», як ще називають цей колектив, у дивізіоні «Схід» посів четверте місце. Як і кияни, казахстанці користуються послугами легіонерів із Росії, проте до трійки кращих бомбардирів на Сході увійшли двоє громадян Казахстану — Олексій Фетисов і Костянтин Касаткін. Що ж до ударної сили «Сокола», то київський клуб завдяки виплаті ФХР грошової компенсації повернув на лід свого дискваліфікованого кращого голеадора Дмитра Цируля, але не міг розраховувати на травмованих захисників Олега Благого й Олександра Савицького. Через це в оборону відрядили номінального центрфорварда Василя Бобровникова.

Ще в стартовому періоді першого матчу кияни залишилися без нападника Євгена Пастуха, який отримав травму ключиці. Двічі відновлюючи рівновагу, «Сокіл» під завісу двобою мав кілька нагод закинути переможну шайбу, в тому числі й у чисельній більшості. Але щастя посміхнулося команді Сергія Іченського. На восьмій хвилині овертайму Касаткін таки знайшов можливість засмутити Вадима Селіверстова.

У другій грі в Сатпаєві Олександр Сеуканд залишив на останньому рубежі Селіверстова й кинув у бій Сергія Харченка, котрий у п’ятницю на лід не виходив. Натомість ще одна втрата: у другій 20–хвилинці травму стегна отримав наш російський легіонер Роман Малов. Кияни вели перед 2:0 і 4:3, чудово реалізовуючи більшість (одного разу — за 17 секунд, ще раз — за 12), але під завісу змушені були відігруватися. Помінявши голкіпера на шостого польового хокеїста, українці за 14 секунд до завершення третього періоду зрівняли рахунок — 5:5. Та знову пропустили в овертаймі — в меншості. На лаві штрафників сидів капітан команди Юрій Гунько, який за кілька хвилин до цього закинув, здавалося, рятівну шайбу...

Таким чином, «Сокіл» опинився за крок від вильоту й тепер мусить тричі поспіль вигравати. Виправляти ситуацію наші почнуть сьогодні о 19.00 в Броварах. Якщо переможуть, завтра суперники зустрінуться там же. За рахунку в серії 2:2 команди знову полетять до Казахстану, де, будемо сподіватися, 22 березня відбудеться вирішальний двобій.

 

ТАБЛО

Відкрита першість Росії. Вища ліга. 1/8 фіналу (перші два матчі серій до трьох перемог). «Казахмис» — «Сокіл» — 3:2 ОТ, 6:5 ОТ (1:2, 3:2, 1:1, 1:0; Кузнєцов, 8; Басов, 27 (більш.); Крутохвостов, 35; Касаткін, 38; Фетисов, 55 (більш.); Обухов, 62 (більш.) — Цируль, 2 (менш.); Матвійчук, 7 (більш.); Аверкін, 33 (менш.), 39 (більш.); Гунько, 60 (більш.)); «Дмитров» — «Торос» — 2:1, 4:3 ОТ; «Автомобіліст» — «Крилья сов.» — 4:3, 6:4; «Барис» (Казахстан) — «Бєлгород» — 6:0, 3:1; «Дизель» — «Молот–Прикам’я» — 4:2, 2:1; «Хімік» — «Іжсталь» — 2:1 (за бул.), 2:1; «Нафтовик» (А) — «Супутник» — 4:1, 7:0; «Казцинк–Торпедо» — «Нафтовик» (Л) — 4:1, 4:5 (за бул.).

* * *

НХЛ. Результати команд українців: «Торонто» — «Баффало» — 2:6 (Понікаровський «Т» — 20:17, 0+1, «0»), «Монреаль» — «Айлендерз» — 3:0 (Федотенко «А» — не грав), «Флорида» — «Атланта» — 3:1, «Вашингтон» — «Атланта» — 4:1 (Житник «А» — в обох матчах не грав).

Олексій Понікаровський записав на свій рахунок 12–й гольовий пас у сезоні. «Атланта» збирається виставити Олексія Житника на драфт відмов через його високу зарплатню.

* * *

Російська суперліга. 1/4 фіналу. «Салават Юлаєв» — «Сєвєрсталь» — 3:1, 2:1, 3:0 (серія до трьох перемог — 3:0); ЦСКА — «Ак барс» — 0:6, 5:6, 2:3 (0:3); «Металург» (Мг) — «Динамо» — 4:3 (по бул.), 2:4, 2:3 (1:2); «Локомотив» — СКА — 0:4, 5:1, 2:0 (2:1).