У вінок Кобзареві

У вінок Кобзареві

Свій подарунок до Шевченківських днів зробили земляки Тараса Григоровича. У Черкаському обласному музеї Кобзаря відкрито виставку «Черкаські художники — у вінок великому Кобзареві».

«Привіт, ромашки» та «Спасибі», що прийшли

«Привіт, ромашки» та «Спасибі», що прийшли

Українське турне неабияк змінило російську співачку Земфіру. Відігравши концерт в Одесі 26 лютого, до київського виступу в Палаці спорту 5 березня Земфірочка (так вона себе часом називає) перейшла на українську, «розібралася» в російсько–українському газовому конфлікті, визнала українських музикантів і глядачів кращими, а нашого Вакарчука, між іншим, — найкращим композитором з усіх країн СНД. «Цінуйте те, що маєте, — каже Земфіра між піснями, а вже за хвилину вискакує з ногами на свого шанувальника і генія музики Славка Вакарчука. — Я ціную мелодію і талант. Не подумайте, що тут є щось особисте».

На три поверхи — Пінзель, Архипенко, Роден і сучасники

На три поверхи — Пінзель, Архипенко, Роден і сучасники

Цього року організатори плідніше попрацювали над експозицією. Вперше у Києві представлено роботи генія українського бароко майстра Пінзеля, які надав «Великому скульптурному салону» Герой України, директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький. При перевезенні скульптури зайняли цілий вагон. На минулорічному салоні були презентовані лише роботи його учнів. В «Українському домі» Пінзелю надано весь перший поверх.

Мова амурів і дипломатів

Мова амурів і дипломатів

Досі Тижні франкофонії в Україні мали академічний характер, тобто розумний, але нудний і, відповідно, адресовані були вузькій науково­студентській аудиторії закоханих у все французьке. Цьогоріч Тиждень набуде нового формату — і широкими кроками піде в маси по всіх фронтах України. Тут і фестиваль «Територія кіно» (Київ, Львів, Одеса, Дніпропетровськ, Харків), і міжнародний фестиваль студентських театрів (Дніпропетровськ, 20—22 березня), конкурс фільмів кишенькового формату (16 березня, галерея «Я», Київ), конкурс франколюбів на радіо «ЕраFM» із шансом виграти тижневу поїздку до Парижа, зустріч з Андрієм Курковим та його перекладеним французькою романом «Пінгвін», опера «Кармен» за участі викладачки вокалу Національної консерваторії в Парижі Ізабель Гійо (партія Кармен) та Жака­Грега Белобо (бас­баритон, який нині виступає в Дрезденській опері, виконає партію Ескамйо) (20 березня, Київська опера, 19.00), і навіть форум із працевлаштування (19 березня, 10 — 18.00, Київська «Політехніка»).

Всі статті рубрики