Комп’ютерний диктор

Комп’ютерний диктор

Нова бібліотека розташувалася на вулиці Університетській, 39 — у приміщенні бібліотеки обласної організації Українського товариства сліпих. На кошти спонсорів (приблизно 50 тисяч гривень) удалося придбати п’ять сучасних комп’ютерів та електронний каталог із 20 тисячами книг різної тематики. Відтепер комп’ютерний диктор прочитає на замовлення незрячого відвідувача хоч фантастичну повість, хоч любовний роман. Тільки сиди і слухай.

СОНна дієта

СОНна дієта

Більшість людей із розладами сну має чудовий апетит, не відмовляє собі в тому, щоб добряче попоїсти, завдаючи цим значної шкоди своєму організмові. Якщо людина не може заснути, часто прокидається серед ночі й постійно скаржиться на млявість протягом дня, вони неправильно харчуються. Причому з часом ці симптоми набувають клінічного характеру. Лікарі медичного центру при Університеті Неймагену (Нідерланди) дійшли таких висновків, проаналізувавши дієтичні звички та режим сну 180 осіб, повідомляє агенція «АМІ–ТАСС».

Без води і не туди і не сюди

Без води і не туди і не сюди

Коли треба пити воду? Здавалося б, відповідь очевидна — коли відчуття спраги змушує людину тягнутися до глечика води. Але не все так просто, говорять американські вчені. Спрага виникає тільки тоді, коли організм втрачає необхідну кількість води бодай на один відсоток. А першими симптомами початку зневоднення слугують інші, менш очевидні речі. І, як стверджують дослідники з Університету Міннесоти, людина не завжди відчуває дефіцит рідини і не завжди «заливає» свою спрагу так, як треба. А це призводить до швидкої втоми, роздратування, частих застуд, хронічного запалення сечового міхура й інших неприємних наслідків.

Всі статті рубрики