Другий — зайвий?

Другий — зайвий?

Двоє людей на чолі держави — це забагато. На думку Юлії Тимошенко, після наступної конституційної реформи залишитися має тільки один (або одна). Ні, Юлія Володимирівна не запропонувала запровадити монархію, а лише заявила, що з нової редакції Конституції «потрібно точно вилучити або посаду Прем’єра, або посаду Президента». Так нинішній Прем’єр–міністр прокоментувала тижневику «Дзеркало тижня» своє бачення реформи Основного закону.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Без права на сепаратизм

Без права на сепаратизм

У 2004 році так званий Всеукраїнський з’їзд депутатів усіх рівнів у Сіверськодонецьку сприймався як така собі «їхня відповідь Майдану» — вияв паніки в команді Віктора Януковича після втрати ініціативи на президентських перегонах. «СС–2» затіяли після того, як «помаранчева» команда вдруге підійшла до повноти всієї влади в Україні. Але якщо у 2004–му «сенсом» з’їзду були шантажистські заклики до федералізації, від’єднання ПіСУАРу від України тощо, то цього разу «януковичі» «штовхали» значно поміркованіші, навіть дуже банальні гасла. Їхньою метою було трохи підняти підупалий рейтинг Партії регіонів. Уже після з’їзду можна стверджувати: мети навряд чи досягнуто.

Світло в кінці глухого кута?

Світло в кінці глухого кута?

На запитання про те, коли ж у Верховній Раді нарешті розпочнеться пленарна робота, народні обранці вже давно тільки знизують плечима. І хоч наприкінці минулого тижня парламентські лідери запевняли, що компроміс — ось він, уже фактично досягнутий, їхні відвертіші колеги в щирих розмовах із «УМ» радили не надто на це сподіватися. І не помилилися: замість підписати заанонсований протокол взаєморозуміння, керівники фракцій на ранковій нараді в Голови ВР знову розсварилися. Нагадаємо, раніше поставити підписи під запропонованим Арсенієм Яценюком і доопрацьованим протоколом погодилися голови всіх фракцій, окрім комуністів.

Партію врятує єдина партія?

Партію врятує єдина партія?

Партія «Народний союз «Наша Україна» вийшла із засідання політради, котре відбулося в середу, без втрат. Сенсацій не трапилося, і нових демаршів — теж. Засідання тривало близько п’яти годин. Під час відвертих дискусій «нашоукраїнці» провели ротації в керівництві партії — заступником голови обрали племінника Президента Ярослава Ющенка (він працює заступником керівника Харківської ОДА), а членом президії — Миколу Мартиненка. Також «нашоукраїнці» зобов’язалися пришвидшити процес створення єдиної партії на основі блоку «НУНС».

Всі статті рубрики