НОВИНИ ПЛЮС

04.03.2008

Костусєв звільнив місце для Жванії

Народний депутат від Партії регіонів Олексій Костусєв подав заяву про звільнення з посади голови Антимонопольного комітету України. Як повідомив учора журналістам сам Костусєв, зробив він це «майже півтора місяця тому», і тепер від нього не залежить, коли Верховна Рада цю заяву розгляне. Нагадаємо, що Кабінет міністрів давно планує призначити на посаду голови АМКУ Давида Жванію.

Президент скликає раду коаліції

Президент пропонує найближчим часом провести раду коаліції з метою обговорити організацію роботи Верховної Ради. Про це Віктор Ющенко заявив під час традиційної щотижневої наради з Головою ВР Арсенієм Яценюком та Прем’єр–міністром Юлією Тимошенко. Також Ющенко зауважив, що з боку «Нашої України» не бачить перепон у питаннях, які стосуються початку роботи парламенту. Головною темою наради були зміни до закону про Державний бюджет на 2008 рік.

«Регіони» хочуть звільнити «донецького» Генпрокурора

Партія регіонів може порушити питання про відставку Генерального прокурора Олександра Медведька. Учора ПР розповсюдила заяву, в якій «вимагає припинення переслідувань її активістів та прихильників, що знову набули останнім часом ознак політичної помсти з боку помаранчевої влади». «Регіонали» помітили, що «цькування, залякування звичайних громадян — вчителів, лікарів, працівників культури, духовних осіб лише за те, що вони публічно висловлюють іншу, ніж помаранчеві, думку, набувають масового характеру». Також вони побачили, як влада «ще активніше почала вживати репресивних заходів стосовно громадян, послуговуючись правоохоронними органами». Тож Партія регіонів заявляє: «Якщо не буде негайно припинено практику політичних переслідувань, тиску на опозицію, якщо влада не повернеться до дотримання закону — ми будемо ставити питання про відставку Генерального Прокурора та про відповідальність Президента за порушення ним закону та Конституції нашої держави».

Ющенко написав Юлі про «будівельних аферистів»

Президент звернувся до Прем’єр–міністра з проханням розробити механізми для недопущення фінансово–будівельних афер. Як повідомляє прес–служба глави держави, про це йдеться в листі Віктора Ющенка до Юлії Тимошенко. Президент наголошує, що вважає неприпустимим появу нових структур, подібних до групи будівельних компаній «Еліта–центр», ТОВ «Агробудпереробка ЛТД» та ТОВ «Київвисотбуд». Як сказано в листі, експерти зазначають, що шахрайство стало можливим через недосконалу процедуру землевідведення, вибору забудовників, реєстрації прав на нерухоме майно та їх обмежень, а також у зв’язку з браком у законодавстві норм щодо способів та механізмів забезпечення виконання договорів у сфері спорудження житла. Глава держави просить Прем’єрку «ґрунтовно опрацювати» пропозиції щодо першочергових заходів для недопущення подібних проблем і про результати поінформувати його до 1 липня 2008 року.