«Євроскептик» чи «американець»?

«Євроскептик» чи «американець»?

Кандидатів у президенти Чехії лише двоє — нинішній лідер країни, правоцентрист і «євроскептик» Вацлав Клаус та економіст Ян Швейнар, політик соціал–демократичних поглядів. Після Вацлава Гавела, якого обирали одностайно впродовж десяти років, новітній Чехії сутужно з президентами. У 2003 році вибори в парламенті тривали місяць, висувалися найнеймовірніші кандидатури (навіть співак Карел Ґотт), і нинішній президент Клаус був обраний аж із третього разу. Нині ситуація може повторитися. Якщо так станеться, то Чехія, найімовірніше, перейде на систему прямих всенародних виборів президента.

Нафтова бомба в раю

Нафтова бомба в раю

Позавчора на турецькому вантажному судні «Унд Адріятік», що знаходилося неподалік хорватського курорту Ровінь, почалася велетенська пожежа. 22 членів екіпажу та дев’ятьох пасажирів судна врятовано. Втім на борту судна, яке за площею дорівнює двом футбольним полям, знаходяться 200 багатотонних вантажних автомобілів, а в трюмах — 200 тонн нафти, 800 тонн мазуту, 11 тонн високотоксичних відходів нафтопродуктів.

Яцек Ключковський: Загрози проведенню Євро–2012 немає. Є загроза лиш сумі, яку ми на цьому заробимо

Яцек Ключковський: Загрози проведенню Євро–2012 немає. Є загроза лиш сумі, яку ми на цьому заробимо

— Пане посол, насамперед ситуація з «блокадою» кордону польськими автоперевізниками та митниками. Як швидко вона вирішиться і яка запорука того, що подібне не повториться найближчим часом?
— Блокування було результатом дій польських перевізників, митників, окремих осіб з українського боку, котрі не могли отримати візу. Ніякої запоруки уникнення подібних ситуацій не може бути. Ми можемо тільки розв’язувати проблеми.

Всі статті рубрики