РАХУНКОВА ПАЛАТА

08.02.2008

1,7 мільярда гривень

становить заборгованість підприємств перед Пенсійним фондом України. За словами голови правління ПФ Олексія Зарудного, основними боржниками є державні підприємства, вплинути на які й стягнути суми зобргованості Фонд не може, оскільки немає ефективних механізмів.

8,6 мільйона штук

мобільних терміналів придбали українці у минулому році. Це на 14,5 відсотка менше, ніж у попередньому. У 2007 році на 40 мільйонів доларів знизився і обсяг продаж у грошовому еквіваленті, який становив 1,49 мільярда доларів. Аналітики пояснюють цю тенденцію збільшенням середньої собівартості пристроїв зі 153 доларів у 2006 році до 174 — у 2007 році. Лідером із продажу мобільних телефонів на вітчизняному ринку, як і раніше, залишається компанія Nokia, на частку якої припадає 46 відсотків українського ринку мобільних терміналів.

5 мільйонів гривень

виділить Кабмін на протипожежні заходи в лісах Херсонської області. Гроші надійдуть обласному управлінню лісового і мисливського господарства на будівництво доріг і протипожежних розривів у Цюрупинському і Голопристанському лісомисливських господарствах. Також планується розробити нову систему протипожежного забору води через свердловини, які пробурять через кожні 3—5 кілометрів лісу.

128 тисяч осіб

станом на 5 лютого вже отримали компенсації за вкладами Ощадбанку СРСР у Донецькій області. За повідомленням прес–служби облдержадміністрації, всього у регіоні установами Ощадбанку вже прийнято 422 тисячі 759 заяв–довіреностей від вкладників на виплату компенсацій. Водночас 205 тисячам 300 вкладникам компенсація вже зарахована.

30 тисяч порушників

позбавлені постановами судів водійських прав у ході оперативнопрофілактичного відпрацювання Державтоінспекції. Ще щодо більш як 76 тисяч 490 водіїв винесено постанови про стягнення штрафів. Операція з проведення профілактичних заходів на дорогах розпочалася 10 січня і за цей час до судів спрямовано 764 тисячі 699 адміністративних протоколів. Завдяки 6 тисячам працівників ДАІ на 160 постах і тисячі маршрутах патрулювання вдалося підвищити щільність перекриття вулично­дорожньої мережі на 73,7 відсотка.

12,7 тисячі матеріалів

про прийняття до громадянства нашої держави та його припинення розглянула Комісія при Призидентові України з питань громадянства протягом минулого року. За результатами засідань, українське громадянство у 2007 році набули більше 56,5 тисячі осіб, а перестали бути нашими співвітчизниками близько 9,6 тисячі. Як повідомляє Служба з питань громадянства, торік вона отримала понад 880 відповідних звернень переважно з­за кордону, що становить 40,74 відсотка від усіх звернень. Також найбільша кількість надійшла від мешканців Києва (10,6 %), Львівської області (7,6 %), Київської (4 %), Полтавської (3 %) та Одеської (3 %).

8 тисяч квартир

для військовослужбовців планує побудувати цього року Міністерство оборони України. За словами міністра оборонного відомства Юрія Єханурова, після внесення змін до держбюджету МО планує одержати коштів у розмірі 22,3 мільярда гривень. Згідно з Державною програмою забезпечення розвитку ЗС України на 2006—2011 роки, держава планує забезпечити житлом 40,8 тисяч військовослужбовців.

73,7 відсотка українців

підтримують обмеження продажу алкогольних напоїв, в тому числі слабоалкогольних і пива, під час проведення масових заходів. Такі дані опитування на замовлення Інституту політики наводить «Українське демократичне коло». Проти обмеження — 16,9 %. Найбільш категорично українці висловилися за заборону продавати будьякі алкогольні напої у навчальних закладах (93,5 %), громадському транспорті (86,3 %), у театрах та кінотеатрах (відповідно 82,3 % та 79,9 %). Ще 63,8 % опитаних проти продажу та вживання алкоголю у потягах, а на пляжах і вулицях — 61,2 % і 58,2 % відповідно. Водночас майже 80 % громадян зізналися, що упродовж останнього місяця хоча б один раз вживали алкогольні напої. При цьому 86,2 % вважають пияцтво соціальною проблемою.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>