Фарбований Франко

Фарбований Франко

У ніч на четвер на Олек­сандрівському проспекті Одеси зловмисники білою фарбою споганили постамент пам’ятника письменнику Іванові Франку, а блакитною забризкали обличчя бронзової фігури Каменяра. Один із місцевих журналістів, який близько 13–ї години помітив наслідки вандалізму, скористався найближчим випуском новин обласного радіо, звернувшись у прямому ефірі до правоохоронців та можновладців із закликом «адекватно відреагувати на факт ганебного осквернення монумента великому українцю».

Налітай — пошукову базу вибирай!

Налітай — пошукову базу вибирай!

Оригінально вирішив підзаробити першокурсник одного з місцевих вузів. Щоб поправити своє фінансове становище, він не пішов розвантажувати вагони, а вирішив про­давати в інтернеті пошукові бази даних таких державних установ, як БТІ, митниця, Держ­автоінспекція та Управління боротьби з організованою зло­чин­ністю.

Поляки готові платити

Поляки готові платити

Про це пан Туск заявив на прес–конференції у четвер увечері. За його словами, якщо хтось зазнав збитків, то може їх задокументувати й очікувати на справедливі дії польського уряду: «Кожен випадок буде ретельно розглянуто залежно від порядку погодження — або через міністерство фінансів, або через суд», — запевнив глава польського уряду. Як сказали «УМ» в амбасаді Польщі у Києві, рішення уряду виконуватимуть, і дипломати вже готові приймати обґрунтовані заявки на відшкодування, однак жодної такої заявки ні з боку автоперевізників, ні з боку українського уряду ще не надходило.

Згинь із мосту, нечиста сило!

Згинь із мосту, нечиста сило!

Учора Українською православною церквою було освячено міст ім. Патона. Такі незвичні методи боротьби з «бісами» аварійності Державтоінспекція застосовувала вперше, щодо церкви, то вона радо відгукнулася на ініціативу й освятила міст безкоштовно.

Робота робить вільним?

Робота робить вільним?

Не є таємницею, що окремі вугільні шахти Донбасу, які гордо звалися «комсомольськими», будували не лише представники «передового загону молоді». Залучати до згаданих робіт осіб, які «мотають» строк, на Донеччині ніколи не цуралися. Роблять це, як з’ясувалося, й досі. Саме тому шестеро постраждалих «гірників» на приватній копальні у Шахтарську — теж не штатні працівники підприємства, а... звичайнісінькі в’язні.

Місто спраги

Місто спраги

Про обмеження водопостачання мешканці міста дізналися, як завжди, по факту. 1 лютого виявили, що після 8-ї години ранку води в кранах немає. З’ясувалося, що не було її і напередодні. У «сухий режим» Кіровоград потрапляє не вперше. Найдовший у світі водогін протяжністю 130 кілометрів «Дніпро—Кіровоград» обходиться мешканцям надто дорого. На сьогодні міський водоканал купує у водогону життєдайну вологу за вищою ціною, аніж потім продає: тарифи для міських споживачів не змінюються вже кілька років, а водогін збільшує вартість води регулярно.

Чудо–юдо–диво–звір

Чудо–юдо–диво–звір

Учені з Каліфорнійської академії наук знайшли в горах Танзанії не відомого досі науці ссавця, повідомляє науковий часопис Journal of Zoology («Журнал зоології»). Звірка вперше поталанило сфотографувати італійському досліднику Франческо Роверо ще 2005 року. Американські вчені зацікавилися цією інформацією і спорядили експедицію до Танзанії на чолі з зоологом Гален Ратбун, який 30 років життя віддав пошукам та вивченню нових видів тварин.

«Світлофор» для платників

«Світлофор» для платників

Комунальне підприємство «Тернопіль–водоканал» вирішило запровадити закордонний досвід попередження боржників. Відтепер мешканці обласного центру знаходитимуть у своїх поштових скриньках рахунки на бланках трьох кольорів. Ті, хто все сплачує вчасно, — зелені, у кого є невелика заборгованість — жовті, а до злісних боржників надходитимуть червоні.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тінь бабака

Тінь бабака

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Весна цього року буде пізня. Прогноз «залізний» — від головного синоптика країни, харківського бабака Тимка. Мешкає Тимко разом зі своїми побратимами на біостанції Харківського національного університету ім. В. Каразіна в селищі Гайдари Зміївського району Харківської області.

Всі статті рубрики