Поступка «дружбі народів»

Поступка «дружбі народів»

Новий міністр освіти та науки Іван Ва­кар­чук, як відомо, планував запро­вадити обо­в’язкове тестування випускників винятково дер­жавною мовою. Як повідомило «УМ» дже­рело в міністерстві, планувалося піти назустріч випускникам шкіл, де викладання ведеться мовою нацменшин, а саме — збільшити для них час тестування і дозволити користуватися спеціальними перекладацькими словничками термінів. Однак проти цієї ініціативи постали окремі нацменшини, а насамперед найбільша — російська.

Моя адреса — «місто щастя»

Моя адреса — «місто щастя»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

...Маленька Діанка —і співачка, і танцюристка. А ще вісіх жінок вона тепер називає мамою. Дівчинка, як сказали б дорослі, «комунікабельна». Весела, активна й з іншими дітками — мешканцями «Міста щасливих дітей» — залюбки грається, хоч вона тут і наймолодша.

Малолітня жертва шахти

Малолітня жертва шахти

У гірняцькому Сніжному трапилася трагічна пригода в одній із шахт. Щоправда, цього разу йдеться не про вугільне підземелля, а про шахту... непрацюючого ліфта, куди впала чотирирічна дівчинка. За свідченням очевидців, сім’я потерпілої мешкала на дев’ятому поверсі, куди завжди йшли пішки, бо ліфт у будинку не працює вже багато років. Того дня дитина піднімалася на свій поверх з бабусею, яка через важку ношу трохи відстала. А дівчинка, самостійно діставшись 7–го поверху, несподівано зірвалася у шахту ліфта. Є припущення, що, втомившись, дівчинка притулилася до іржавих дверей ліфта, а ті не витримали навіть такої незначної ваги.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Народила на морозі

Народила на морозі

Через запізнення машини швидкої медичної допомоги одеські інспектори патрульної служби Олександр Орел, Сергій Маньковський і Павло Поліщук у понеділок вранці прийняли пологи у мешканки мікрорайону Чубаївка просто на вулиці. Про це повідомили «УМ» у Центрі громадських зв’язків облуправління міліції. Як розповіла керівник прес–центру Ольга Богаченко, на початку сьомої ранку невідомий викликав «02», повідомивши, що на вулиці Васнєцова лунають жіночі крики. Оперативно прибувши на місце події, співробітники міліції побачили на узбіччі вулиці жінку в спортивному костюмі, у якої починалися пологи.

Смерть на рейках

Смерть на рейках

У ніч із суботи на неділю близько першої години група молодих людей поверталася із клубу села Івачків додому, в село Здовбиця Здолбунівського району. Очевидно, щоб скоротити шлях, компанія рухалась залізничною колією. А на 213–му кілометрі перегону Івачково — Здолбунів сталося те, що наразі пояснити неможливо: п’ятеро хлопців і одна дівчина були смертельно травмовані пасажирським потягом № 43 «Київ—Івано–Франківськ». Із всього гурту вижив лише один підліток. Як згодом було встановлено, загинули рідні брат із сестрою — 20–річний Валерій та 17–річна Ірина та їхні товариші: 18–річний Олександр, 14–річний Дмитро, 17–річний Олександр та 16–річний Назар. На мобільному телефоні одного з хлопців потім знайдуть 40 дзвінків, на які той так і не відповів... Юнака, якому пощастило вижити, одразу ж після аварії доправили у Здолбунівську центральну районну лікарню. Як розповів начальник обласного управління з надзвичайних ситуацій Віктор Симонюк, потерпілий уже прийшов до тями і намагається розповісти, що ж сталося тієї трагічної ночі. «Очевидно, він ішов трохи на віддалі від колії і від удару його відкинуло. Коли хлопчина прийшов до тями, він злякався і побіг додому», — зауважив пан Симонюк.

Схід відмовився від україномовного «Рембо»?

Схід відмовився від україномовного «Рембо»?

Першими до виконання Закону України «Про кінематографію» щодо 100% дублювання, озвучення чи субтитрування іноземних фільмів у нашому прокаті українською мовою взялися дистриб’юторські компанії B&H та «Аврора фільм». Компанія Богдана Батруха B&H випустила українською усі 67 копій фільму «Війна Чарлі Уїлсона» та 45 копій картини «Монстро» — тобто 100%, а компанія Aurora віддала в прокат «Рембо IV» теж тільки українською мовою. Зі слів керівників цих структур, результати у них абсолютно різні. Богдан Батрух каже, що, за підсумками першого уїк–енду (найпродуктивніший час), результати касових зборів цих картин нічим не відрізняються від суми, яку збирали україномовні й російськомовні копії разом. Більше того, на заході України, на сході і в центрі показники відвідувань однакові.

«Регіонал» без зброї — що довідка без печатки

«Регіонал» без зброї — що довідка без печатки

Торік, 29 квітня, ім’я депутата Івано–Франківської міськради від Партії регіонів Ігоря Халаменди вже фігурувало в резонансній кримінальній пригоді. Тоді прикарпатський «регіонал» потрапив у реанімаційне відділення міської клінічної лікарні №1 з важкими вогнепальними пораненнями, зокрема в голову. Не минуло й року, як пан Халаменда знову опинився в центрі скандалу, пов’язаного з вогнепальною зброєю.

Всі статті рубрики