«Червоний півень» на червоній лінії

«Червоний півень» на червоній лінії

Покладатися на «швидкий та зручний вид транспорту» (так рекламують столичний метрополітен його працівники) та до хвилини розраховувати свій час на дорогу до роботи або до вокзалу — практика небезпечна. Тому що транспорт, який зазвичай працює як годинник, може підвести в найменш підходящий для цього момент. Так, учора не один пасажир київської «підземки» запізнився через простій потягів.

Другий транш пішов

Другий транш пішов

Головне фінансове відомство держави 22 січня перерахувало на рахунки Ощадбанку другий транш у розмірі 100 млн. доларів США. Нагадаємо, що першу суму в розмірі 198,2 млн. доларів США було перераховано на рахунки банку ще в першій декаді поточного місяця.

Гаряче підземелля

Гаряче підземелля

У середу міністр вугільної промисловості України Віктор Полтавець провів у Донецьку нараду з питань техніки безпеки та охорони праці на підприємствах галузі. А те, що ця проблема нині залишається «гарячою», підтвердила «свіжа» аварія цього ж ранку. Причому спалах метану в одній із шахт Донеччини стався не на підступних кілометрових глибинах, а на «дитячій» для тутешніх шахт глибині — всього 80 метрів.

Метро ритимуть швидше

Метро ритимуть швидше

У вівторок у Києві відбувся запуск нового тунелепрохідного комплексу «Херенкнехт», який збудує перегінний тунель між станціями «Деміївська» та «Васильківська», що будуються на Куренівсько–Червоноармійській лінії метро, передають «Українські новини». За словами голови правління «Київметробуду» Володимира Петренка, «Херенкнехт» — найновіший зразок метробудівної техніки, і працює він швидше, за день проробляючи й обладнуючи до 20 метрів тунелю, не викликаючи при цьому осідання грунту. Це уможливлює здачу в експлуатацію до кінця цього року трьох нових станцій метро: «Деміївська», «Голосіївська» та «Васильківська» — у напрямі житломасиву Теремки, як метробудівці обіцяли раніше.

Об’єктивно про УПА

Об’єктивно про УПА

З цією метою на Володимирській учора стартував новий гуманітарний проект —«Громадські історичні слухання». Керівництво СБУ й відомі історики, які долучилися до проекту, обіцяють, що слухання стануть регулярними — не менше двох разів на місяць. Перша тема мала загальний характер — «Українська Повстанська армія. Слід в історії», наступні торкатимуться окремих етапів діяльності повстанців та борців за незалежність.

Скоро сесія, готуй гроші

Скоро сесія, готуй гроші

«Ні» хабарництву» — під таким гаслом львівські студенти протестують проти корупції у вищих навчальних закладах. Організатором уже другої за цей рік акції, цього разу флеш–мобу біля Університету ім. Івана Франка, є рух «Студент за студента». Його активістка Марічка Голяка стверджує, що рух намагається привернути увагу громадськості, висвітлити та винести поза межі навчальної системи це негативне явище, про яке не можна мовчати. Члени руху намагаються допомагати всім студентам, які до них звертаються. Родзинкою попередньої акції протесту була зелена стрічка, яку чіпляли на одяг ті викладачі, які не беруть хабарів. Цього разу, за словами Марічки, родзинкою є флеш–моб.

До столиці — як на свято

До столиці — як на свято

Державний прапор України тепер щодня прикрашатиме держустанови столиці. Під час урочистих заходів із нагоди Дня соборності нашої держави відповідну ініціативу озвучив заступник міського голови Олесь Довгий. Синьо–жовті стяги будуть на фасадах будівель і їх не зніматимуть, як це завжди робили, після закінчення тих чи інших офіційних свят. «Підтримуючи ініціативу Президента України Віктора Ющенка, віднині державні прапори висітимуть на комунальних та держустановах постійно», — зазначив секретар Київради. Окрім цього, за його словами, вже невдовзі столична влада замінить стяг і на головній площі Києва — майдані Незалежності. Новий прапор, запевнив Довгий, буде значно більших розмірів, аніж той, що майорить нині.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Біда до Кабміну доведе

Біда до Кабміну доведе

Ірина Мохник має трьох діток, най­старшому з яких — 11 років, а найменшому — всього 5. До найвищого виконавчого органу влади жінку привело почуття повної безпорадності. Вже понад вісім років, незважаючи на численні приписи різних державних установ, сімейство не може отримати ключі від нової квартири. Відтак десять членів родини мешкають у трикімнатній, тулячись учотирьох на одному ліжку і виходячи з норми по 3,5 квадратних метри на особу. Пані Ірина у розпачі й називає ставлення влади до своєї сім’ї звичайнісіньким мордуванням. «Мій син був відмінником, а тепер «скотився» і вже дев’ятий у класі за успішністю навчання. А все тому, що навіть немає місця, де можна сісти і спокійно вивчити уроки. Що там казати, якщо на одному дивані доводиться спати трьом–чотирьом людям», — розповіла Ірина Володимирівна «УМ».

Всі статті рубрики