Не забувайте про присягу держслужбовця

Не забувайте про присягу держслужбовця

Бурхливе обговорення громадськістю інциденту на Банковій між Юрієм Луценком та Леонідом Черновецьким зовсім не торкнулося одного очевидного аспекту: обоє учасників порушили етику та присягу державного службовця. Байдуже, хто давав ляпас — чоловік, киянин чи громадянин, або хто цілив у коліно й хотів «відповісти по–чоловічому». І для міністра, і для мера такі дії, підтверджені власними зізнаннями, є неприпустимими відтоді, як у їхніх трудових книжках з’явився коротенький запис із датою: прийняв присягу державного службовця. Крапка.

Ляпаси у столиці

Ляпаси у столиці

«Не обіцяю, а гарантую Києву — нову владу!» — мужньо звівши брови, запевняв киян із передвиборчих плакатів Юрій Луценко. Минули вибори, Луценко повернувся у крісло міністра внутрішніх справ, а тодішня київська влада й досі продовжує свою чорну справу, розпочату ще попередниками, яких в особі Олександра Омельченка той же Луценко запросив до списку «Народної самооборони». Розкрадання–роздавання за безцінь дорогоцінної столичної землі, забудова історичного центру, вирубування останніх зелених насаджень і ще багато чого іншого, менш помітного неозброєними очима простих громадян.

Президенту «броня» не потрібна

Президенту «броня» не потрібна

Розпочався процес передачі президентського полку Збройних сил України, який має на озброєнні бронетранспортери, до Управління державної охорони. Принаймні такою новиною «порадував» громадськість на вихідних екс–міністр оборони, а нині — голова Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко. За його словами, УДО намагається перепідпорядкувати елітний полк ЗСУ вже протягом трьох років. Пан Гриценко на посаді міністра був категорично проти, але нині «вирішення цього питання перейшло у практичну площину».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кривава юшка з чоловічого достоїнства

Кривава юшка з чоловічого достоїнства

Мордобій у секретаріаті Президента — це, здається, для української політики прецедент. Звісно, десь по кабінетах і туалетах «кризові» чоловіки на кшталт Медведчука, можливо, з’ясовували стосунки і раніше, але щоб так — прилюдно, з негайним інформаційним висвітленням події... Не дивно, що інцидент між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і міським головою Києва Леонідом Черновецьким одразу став топ–новиною й залишався головним інформприводом протягом усього уїк–енду та понеділка.

Мандат на авторитаризм?

Мандат на авторитаризм?

Коаліція демократичних сил іще не визначилася, чи вводити в дію імперативний мандат. Блок Юлії Тимошенко виступає за беззастережне запровадження «імперативки», тоді як фракція «Наша Україна — Народна самооборона» в основному противиться такій ідеї. Вирішальні домовленості мали бути досягнуті вчора на засіданні політради коаліції.

Всі статті рубрики