НОВИНИ ПЛЮС

22.01.2008

Транзит російського газу не подорожчає

Віктор Ющенко спростував заяву голови НАК «Нафтогаз України» Олега Дубини про підвищення транзитних ставок на газ, який надходить з Росії. Раніше Дубина сказав, що під час візиту до Москви планує заявити про підвищення ставки на транзит блакитного палива територією України з 1,7 дол. США за тисячу куб. м на 100 км до 9,32 дол.

Президент попередив керівництво «Нафтогазу України» про неприпустимість «вкидання в публічну дискусію» питання ревізії в тому чи іншому секторі ринку і насамперед — у газовому. Як повідомляє УНІАН, при цьому глава держави закликав «навіть не дискутувати» питання перегляду ціни на транзит. Адже відносини на газовому ринку вибудовуються дуже складно, і порушення цього питання «призведе до порушення питання про підвищення ціни на газ для України».

Будівництво біля НСК «Олімпійський» припиниться

На підготовку і проведення чемпіонату Європи з футболу–2012 необхідно залучити понад 126 млрд. грн. Про це заявив міністр фінансів Віктор Пинзеник, виступаючи з доповіддю на засіданні Координаційної ради з питань підготовки до Євро–2012, що відбулося вчора в Києві під головуванням Президента. Як повідомив журналістам на брифінгу заступник голови секретаріату Президента Юрій Богуцький, на поточний рік у держбюджеті на підготовку до Євро–2012 передбачені 4 млрд. грн.

За словами Богуцького, Президент вимагає, щоб у вівторок Кабмін провів нараду, присвячену будівництву біля НСК «Олімпійський». На цьому засіданні уряд має ухвалити остаточне рішення щодо компенсації інвесторові, який споруджував торговельний комплекс біля НСК «Олімпійський».Раніше Господарський суд Києва задовольнив клопотання ГП і заборонив ТОВ «Юджин» продовжувати будівництво.