Не чіпайте сфінкса

Не чіпайте сфінкса

Якщо ви роздумуєте над тим, щоб поставити перед своїм будинком копію стародавнього єгипетського сфінкса, чи маєте достатньо засобів, щоб вибудувати будинок у формі єгипетської піраміди, то врахуйте і те, що за такі забаганки будете змушені відрахувати енну суму грошей єгипетській владі. Невдовзі на розгляд парламенту Єгипту надійде законопроект про відрахування за авторські права за виготовлення будьякої древньоєгипетської пам’ятки в натуральну величину, повідомляє БіБіСі.

Зворушлива арія пилососа

Зворушлива арія пилососа

Завтра у Лісабоні, в театрі «Сау Луїш», відбудеться світова прем’єра опери «Злі машини» за лібрето та в постановці Террі Джонса. Автор — колишній учасник британської комедійної театральної та кінотрупи «Монті Пайтон», тому і опера відповідає пересмішницькому характеру лібретиста: головні арії на сцені португальського театру виконають... пилососи, фени для сушіння волосся та паркометри (автомати для оплати вартості паркування машини). Опера складається з кількох скетчів у стилістиці театру абсурду. Автор та постановник виконує і кілька ролей — на сцені він перевтілюється то в жінку середнього віку з крикливим голосом, то в обуреного джентльмена в капелюсі. Музику до опери написав португальський композитор Луїш Тіноко.

«Шара» в музеях

«Шара» в музеях

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З 1 січня 14 національних музеїв Франції започаткували піврічну кампанію безкоштовних відвідин. Без жодної оплати в один, визначений музеєм, день можна оглядати постійні експозиції, зокрема, в музеї мистецтва Азії «Гюіме» (Guimet), мистецтва Середньовіччя — «Клюні» (Cluny), музеї авіації в Ля Бурже, морського музею в місті Тулон на півдні Франції та в кількох замках і палацах.

Кінобум у Польщі

Кінобум у Польщі

Минулого року польські кінотеатри відвідали більше 32,5 мільйона глядачів, відкрила касову статистику газета «Жечпосполита». Це абсолютний рекорд, що претендує на звання буму. Поляки, які тримають першість у Європі за кількістю проданих квитків на вітчизняні фільми — 40% від загального прокатного асортименту, нарікають, що на першому місці в 2007 році опинився голлівудський мультик «Шрек Третій» (3,4 мільйона глядачів).

Володимир Гришко: Я співатиму лише в найкращих театрах, за найкращих умов і за шалено високі гонорари

Володимир Гришко: Я співатиму лише в найкращих театрах, за найкращих умов і за шалено високі гонорари

Позавчора співак Воло­димир Гришко повернувся із тривалого творчого відрядження до США. Три місяці наш тенор співав у «Метрополітен Опера», а в березні знову візьме курс на Нью–Йорк.

Увертюра до фіналу

Увертюра до фіналу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Україна молода» підтримувала Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» від самого його започаткування. Регулярно, аж із 1999–го, наші читачі знайомилися з виданнями–лауреатами в семи номінаціях рейтинґу. Така тісна співпраця рано чи пізно мусила завершитися входженням «України молодої» до складу організаторів «Книжки року». Це сталося нині, і відтепер щодругу суботу шанувальники вишуканого і різноманітного читання відкриватимуть постійну сторінку «Книжка року», яка буде знайомити їх із найцікавішими новинками книжкового ринку, з перебігом експертного оцінювання річного репертуару українських видань, з літературними уподобаннями відомих усій країні експертів, а також із насиченим подіями життям книжкового і довколакнижкового світів.

Чудеса з видавничої скриньки

Чудеса з видавничої скриньки

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

НОМІНАЦІЯ «ДИТЯЧЕ СВЯТО»
1. Аттила Могильний. Мавка і мурашиний князь. — К.: А–БА–БА–ГА–ЛА–МА–ГА, 36 с.
2. Люба П’ятночко. Ходить котик по лавочці. Забави для наймолодших. — Л.: Свічадо, 64 с.
3. Царівна–жаба. — К.: Грані–Т, 48 с.
4. Попелюшка. — К.: Махаон–Україна, 38 с.
5. Володимир Верховець. Правила безпеки на дорозі для малят. — Х.: Книжковий «Клуб Сімейного Дозвілля», 64 с.
6. Різдвяна зірничка. — Л.: Видавництво Старого Лева, 32 с.
7. Святкова читанка. — К.: Країна мрій, 80 с.

І був день перший...

І був день перший...

«У наступному році фестиваль «Наше Різдво» буде правильним, — запевнив на прес–конференції в УНІАН його засновник, режисер і продюсер Михайло Крупієвський, — спочатку «Різдвяне шоу» з вертепами, колядниками, відповідним репертуаром артистів, а наступні 3–4 дні — сольні концерти найкращих, найвідоміших наших і закордонних зірок. І відбуватиметься він, власне, у різдвяні дні, а 7–8 січня, ймовірно, транслюватиметься в прямому ефірі. У цьому ж році все вийшло задом наперед — у четвер два повноцінні сольники: американського найзаслуженішого гітариста Ал Ді Міоли з нашим знаменитим модерним бандуристом Романом Гриньківим та Тараса Чубая з оркестром і своїм гуртом, а в п’ятницю, як привіт, «Різдвяне шоу» — з чортом і ангелом, вертепом etc.

Переробки в Передєлкіно

Переробки в Передєлкіно

Кінець року 2007–го, грудневий ранок, Москва. Разом із доктором медицини, відомим московським наркологом Тарасом Дудком рушаємо автомобілем в одне зі столичних передмість. Ні–ні, потреби лікуватися від алкогольної залежності не маю. Усе простіше — Дудко є племінником видатного митця Олександра Довженка, і ми прошкуємо до Передєлкіно, знаменитого містечка, в якому колись мав дачу класик українського та світового кіно.

Всі статті рубрики