«Діду», вас знімають!

«Діду», вас знімають!

Уже найближчим часом при Міноборони буде відкрито цілодобову гарячу лінію для солдатів строкової служби та їхніх батьків. Зателефонувавши за певним номером, вони зможуть оперативно повідомити про випадки нестатутних взаємовідносин у військових частинах для термінового реагування. Як повідомили «УМ» у прес–службі уряду, про це днями домовилися перший віце–прем’єр Олександр Турчинов та міністр оборони Юрій Єхануров, адже солдати в українському війську продовжують гинути від «дідівщини», що й засвідчила тиждень тому смерть строковика Юрія Сташенка на 61–му арсеналі Південного оперативного командування Сухопутних військ, що дислокується у місті Лозова на Харківщині.

Вирішальні 25 копійок

Вирішальні 25 копійок

Від статусу нареченої Ані Лорак не відмовляється навіть їдучи на Євробачення. «Мені потрібен час, я мушу подумати, любий...» — сказала співачка Першому Національному після пропозиції розділити сцену в Сербії. Кароліна довго шукала мотивацію: навіщо їй це все і коли дійшла до думки, чи існує альтернатива завоювати мільйонну публіку за три хвилини, зупинила свій вибір на підкиданні монети. «Я вчуся бачити знаки, як у Коельо. Якщо мені цей конкурс так не дає спокою і щороку переслідує в кожному третьому інтерв’ю, то може час виконати веління долі? — розповіла Кароліна на вчорашній прес–конференції. — Я підкинула 25 копійок і отримала позитивну відповідь. Тоді спробувала ще 3 рази, але з 50 копійками. Монета тричі «сказала»: «Так!»

Його піаніно замовкло

Його піаніно замовкло

Минулої неділі в своєму будинку в Торонто помер 82–річний легендарний джазовий піаніст Оскар Пітерсон, повідомляє Канадська телерадіомовна корпорація. У музиканта відмовили нирки. Впродовж десятиліть Пітерсон мав репутацію одного з кращих джазових піаністів світу — він був і лідером оркестру, і акомпаніатором для джазових співаків, сам писав музичні твори. Творча доля Пітерсона склалася дуже вдало — він був одним із найчастіше записуваних джазових музикантів світу, зазначає у своєму некролозі Бі–Бі–Сі.

Хело, Доллі, прощавай, Майкі

Хело, Доллі, прощавай, Майкі

Минулої суботи у сво­єму будинку в Лос–Анджелесі помер у віці 92 років один із найславетніших голлівудських та бродвейських хореографів Майкл Кідд. Він хворів на рак. За заслуги на театральній сцені Кідда п’ять разів нагороджували найвищою театральною нагородою «Тоні», а за внесок у кіно 1997 року його було відзначено почесним «Оскаром».

На уклін до «Бамбукового лісу»

На уклін до «Бамбукового лісу»

Численна в’єтнамська діаспора Харкова і всі громадяни, які сповідують буддизм, отримали до Нового року, без перебільшення, розкішний подарунок. Днями в місті відчинила двері найбільша в Європі буддійська пагода. Так прийнято називати культовий комплекс, куди входить одразу кілька храмів. Усі разом вони отримали назву «Чук Лам», що в перекладі з в’єтнамської мови означає «Бамбуковий ліс». У східній традиції це дерево є символом устремління до неба і довговічності.

Фортеця для Ющенка

Фортеця для Ющенка

Не один рік точилися в обласному центрі суперечки про те, що має бути у приміщенні старовинного тернопільського замку, розташованому в самісінькому центрі міста над ставом, аби це відповідало його високій історичній сутності. І ось нарешті сталося! В замку облаштовано козацьку каплицю — місце, де відтепер члени Українського козацтва постійно збиратимуться не тільки для молитви, а й для своїх рад.

Заробили на шпиталь

Заробили на шпиталь

Зіткнення пасажирського автобуса ЛАЗ із мікроавтобусом «Мерседес–Бенц» сталося у понеділок близько восьмої години вечора біля села Маковиці Новоград–Волинського району на 233 кілометрі автошляху Київ—Чоп. Власник «буса» віз додому на Закарпаття заробітчан із Росії. Внаслідок дорожньо–транспортної пригоди на місці аварії загинув 59–річний водій ЛАЗу, який саме повертався з рейсу «Новоград–Волинський—Михіївка». На щастя, єдина його пасажирка відбулася травмами.

В Одесі — Кошовий

В Одесі — Кошовий

Звести в Одесі пам’ятник останньому кошовому отаманові Запорозької Січі Петрові Калнишевському — ініціатива облдержадміністрації Одещини. А саме — нового голови Миколи Сердюка, який сам родом із села Хоружівка на Сумщині і є земляком як Президента Віктора Ющенка, так і самого Петра Калнишевського, що походив із недалекого від Хоружівки села Пустовойтівка. Як раніше патріотична громада Південної Пальміри виступала проти зведення пам’ятника «Засновникам міста», а де–факто — цариці Катерині ІІ, так тепер піднімаються голоси з іншого боку, місцеві історики вважають, що Петро Калнишевський ніякого стосунку до їхнього міста не має. Як заявив газеті «Сєгодня» історик Андрій Красножон: «Навряд чи і гетьман Калнишевський здогадувався про існування нашого міста. Це суто політична акція».

Всі статті рубрики