«Серце Бескиду» — у Вроцлаві

«Серце Бескиду» — у Вроцлаві

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Цей фестиваль відбувається з ініціативи Колегіуму Східної Європи імені Яна Новака–Єжеранського. Протягом кількох днів мешканці та гості Вроцлава могли познайомитися з сучасною українською культурою, яка на цьому фесті була представлена різними жанрами та напрямами.

Верховинський прорив

Верховинський прорив

«Найгерметичніший» поет Закарпаття продовжує здобувати міжнародне визнання. Після виходу у світ його вибраного чеською мовою під назвою «Ужгородські кав’ярні», щойно вийшла у світ книжка віршів Петра Мідянки словацькою — «Запах тирличів», проілюстрована чудовими світлинами Флоріана Заплетала та Патріка Орєшека, які відбивають атмосферу гірського Закарпаття.

Дивіться, він малює без зору

Дивіться, він малює без зору

Сорок картин до власного сорокаріччя. Харківський художник Дмитро Дідоренко все продумує до дрібниць. Деталі спрацьовують як цілісний образ, в якому немає нічого зайвого: центр міста, гігантський рекламний баннер, розкішні набори листівок, стовпище телекамер. Словом, успішний буржуазний художник, який може собі дозволити навіть таку розкіш, як персональна виставка у престижній міській галереї. Його роботи виконані у схожій манері — ти ніби вже все побачив, але раптом виринає десь із глибини полотна якась прихована деталь, і знайомство з картиною починається спочатку.

Всі статті рубрики