Винного шукайте в небі

Винного шукайте в небі

«Авіапереліт — ось через що відбулися неув’язки», — так пояснює ситуацію дводобового очікування повернення додому групи відпочивальників з України засновник «Євротур ЛТД» Валерій Аш. Нагадаємо, нещодавно 162 нашим туристам довелося не лише понад добу провести в аеропорту «Бориспіль», чекаючи на виліт у Домінікану, а й дві доби поневірятися на чужині в очікуванні чартерного рейсу компанії «Євролайн» на Батьківщину.

Росія знову «проти Голодомору»

Росія знову «проти Голодомору»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У понеділок надвечір МЗС Росії звинуватило Україну в спекуляції на темі Голодомору. Таке повідомлення розповсюдив Департамент інформації преси МЗС РФ. «Оголошення трагічних подій тих років «актом геноциду» українського народу є однобоким перекручуванням історії в угоду сучасним кон’юнктурним політико–ідеологічим установкам», — відзначається в повідомленні. А крім того, на думку зовнішньополітичного відомства Росії, «це ображає пам’ять жертв інших національностей, що загинули в голод 1932—33 років у колишньому Радянському Союзі».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Похоронки з–під землі

Похоронки з–під землі

«...Нам треба було відбурити забій. Ми заганяли бурильну машину і раптом почули «хлопок». Навіть два. Відразу ж вимкнулася напруга, піднявся пил. Ланковий став дзвонити черговому, а той ще нічого не знав. Ми вийшли з свого тупика, а відчувши чадний газ, зрозуміли, що сталося щось серйозне. В цілковитій темряві йшли до свіжого струменя хвилин двадцять і за цей час таки встигли наковтатися газу. І тільки згодом, коли вже черговий дав добро на виїзд із шахти, взнали, що стався вибух...» Прохідник Іван Коноваленко — один із тих гірників шахти імені Засядька, які, перебуваючи під землею в момент вибуху метано–повітряної суміші, зуміли самостійно вийти з небезпечної зони і виїхали на–гора майже неушкодженими. Гірників, які опинилися в обласній клінічній лікарні профзахворювань із попереднім діагнозом — отруєння чадним газом, нині побільшало. Ще в неділю сюди госпіталізували 27 шахтарів, невдовзі до них долучилися ще четверо колег, які відчули погіршення здоров’я (один потерпілий у стабільно важкому стані перебуває в обласній травматології).

Урок про Голод

Урок про Голод

Учора Президент Віктор Ющенко побував у ролі вчителя. Його відкритий урок пам’яті на тему «Голодомор 1932—33 років — геноцид українського народу» в середній школі селища Попільня, що на Житомирщині, транслював наживо «5–й канал». Президент вільно почувався за вчительським столом, можливо, тому, що діти слухали його уважно, навіть не перешіптувалися. Розповідь, напевно, була дещо складною для школярів. Утім подія справді знакова — Віктор Ющенко захопив учнів своєю харизмою, і родова пам’ять попільнянців поєдналася з національною пам’яттю всього народу. Зокрема, Президент пояснив дітям, навіщо потрібне визнання українського геноциду у світі: український народ є частиною людства, і біль цієї частини є раною планетарного масштабу.

Всі статті рубрики