«Безпека тих, хто йде в забій, — понад усе»

«Безпека тих, хто йде в забій, — понад усе»

У понеділок по обіді до Донецька на шахту імені Засядька прибув Президент України Віктор Ющенко. Серед осіб, які його зустрічали, був помічений і фактичний керівник злощасної шахти Юхим Звягільський. Як повідомляє донецький сайт «Остров», це була перша з’ява на людях пана Звягільського з моменту вибуху на шахті.

Вінки на морі

Вінки на морі

У розташоване на березі водосховища селище Градизьк приїхали представники обласної та Глобинської районної держадміністрацій, низки крайових громадських організацій, щоб разом із місцевими мешканцями взяти участь у мітингу пам’яті й панахиді за тими, кого буквально стерли з лиця цієї благодатної землі двічі. Адже спершу їх виморили «рукотворним» голодом 1932—1933 років і поховали невідспіваними.

З жезлом і з молитвою

З жезлом і з молитвою

Листи з відповідним зверненням були направлені Міністерством внутрішніх справ до предстоятелів усіх церковних організацій України з нагоди Всесвітнього дня пам’яті жертв дорожньо–транспортних пригод, який відзначався 18 листопада. «Нагадування вірянам у проповідях необхідності дотримання правил безпечної поведінки на вулицях та автошляхах стало б важливим чинником у профілактиці аварійності», — вважають у МВС.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сто домовин, які готували заздалегідь

Сто домовин, які готували заздалегідь

Учора о п’ятій ранку черговий Донецького територіального управління Держгірпромнагляду повідомив про 69 загиблих на шахті ім. Засядька... На момент підготовки газети до друку, о 17.00, загиблих нарахували вже 77; зниклими безвісти вважали 23 гірників. Ще 28 перебували в лікарні. Це найбільший за кількістю жертв вибух на українських шахтах. Ще в неділю, коли стало відомо, що на ділянці L1 вирує пожежа і порятунок заблокованих там гірників неймовірно складний, мешканців гірняцького краю шокувала звістка: керівництво шахти готує сто домовин...

Врятовані з пекла

Врятовані з пекла

У Донецькій обласній клінічній лікарні профзахворювань зараз 27 потерпілих гірників (ще один шахтар у важкому стані перебуває в обласній травматологічній лікарні). Як розповів «УМ» головний лікар Євген Гладчук, самопочуття пацієнтів задовільне: «Врятованих шахтарів почали привозити до нас у неділю о 6.30. ранку. Всі потерпілі пройшли відповідне обстеження та баротерапію. Діагноз — отруєння чадним газом. Попри те, що вони наковталися токсичних продуктів горіння, всі пережили сильний стрес, тому з ними постійно працюють психотерапевти... Ми маємо оптимістичний прогноз щодо їхнього одужання».

З кулаками — на Голодомор

З кулаками — на Голодомор

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У суботу група екстремістів із радикальної організації «Євразійський союз молоді» зробила зухвалу спробу зірвати присвячену Голодомору виставку «Розсекречена пам’ять», розгорнуту в Культурному центрі України в Москві.

«Плач Ярославни» на митниці

«Плач Ярославни» на митниці

Після ДАІ «гарячий душ» від глави держави отримала Держмитслужба. Справи у митників значно серйозніші. Під час учорашньої наради в СБУ щодо захисту інтересів держави на економічному кордоні України Президент Віктор Ющенко поставив вимогу негайно (протягом тижня) звільнити низку керівників регіональних митниць — керівника Південної регіональної митниці та його заступників, начальників митних пунктів «Одеса–порт» та «Одеса–вантажний», начальника Миколаївської митниці та інших. Подати у відставку запропоновано й голові Держмитслужби Олександру Єгорову, якщо він не може впоратися зі швидким зростанням контрабанди товарів до України.

Всі статті рубрики