«Арафатка» для українця

«Арафатка» для українця

Від Стіни Плачу до Рамалли всього десять кілометрів. На КПП «Бетунія», що більше нагадує наземні шлюзи, Віктора Ющенка зустрічає міністр закордонних справ Палестинської Автономії Аль–Малікі. Президент пересідає з лімузину «Вольво» не найновішої моделі, який обслуговував його в Ізраїлі, у старезний «Мерседес», наданий палестинською владою. Ізраїль тут уже не відповідає за вашу безпеку.

Нам ще талібів не вистачало

Нам ще талібів не вистачало

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Слідчі Євросоюзу повідомили в середу в Страсбурзі, нібито мають докази того, що український повітряний простір використовувався літаками ЦРУ, що перевозили в’язнів, підозрюваних у терористичній діяльності в Афганістані та Іраку. Депутат Європарламенту від Італії Джованні Фава заявив, що розшукує докази використання однієї з українських військових баз для проведення таємних операцій Центрального розвідувального управління США. Фава відомий тим, що минулого року підготував та поширив звіт, у якому зібрані докази про більш ніж тисячу таємних польотів літаків ЦРУ, починаючи з 2001 року, та їх проміжних посадок на території Європи. Він установив, що деякі з них використовувалися для перевезень підозрюваних у причетності до тероризму. Таким чином, слідом за Польщею, Румунією та кількома іншими європейськими країнами Україну зараховано до числа тих, хто мав «гріх» співпрацювати з ЦРУ в незаконних операціях.

Помста як злочин

Помста як злочин

Польська військова прокуратура в місті Познань позавчора висунула звинувачення у скоєнні воєнного злочину військовослужбовцям зі складу польського контингенту в Афганістані. Як повідомляє польська «Газета виборча», всі заарештовані вояки спочатку дотримувалися версії, що 16 вересня вони прибули на допомогу своїм колегам, які нарвалися на міну. На місці події їх обстріляли таліби, котрі потім сховалися в селі. Поляки хотіли «викурити» нападників — звідси й стрілянина та жертви серед цивільних. Те, що встановила прокуратура, виставляє справу зовсім в іншому світі. Солдати дійсно прибули на допомогу «підірваним» колегам. Але жодних талібів там не було, і поляків ніхто не обстрілював. Полякам уже нічого не загрожувало, але вони вирішили «помститися». Командир підрозділу наказав обстріляти найближче село Нангар–Хель із міномету й карабінів. Солдати виконали наказ. А потім зайшли в село і зняли вчинену ними бійню на відео.

Діаманти — кращі друзі магнатів

Діаманти — кращі друзі магнатів

Позавчора на аукціоні фірми «Сотбіз» у Женеві було продано за 16,2 млн. доларів так званий «білий діамант» вагою 84,37 карата. «Назву «білий» він отримав за свій розмір та красу. Як повідомляє «Ассошіейтед пресс», новим власником діаманта–гіганта став Жорж Марсіано, засновник відомої у всьому світі компанії–виробника одягу «Гесс». Цікаво, що Марсіано брав участь у торгах по телефону.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики