РАХУНКОВА ПАЛАТА

09.11.2007

143 мільйони тонн

зернових зібрали цьогоріч у світі. Як повідомила продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй, цей врожай є найнижчим за останні 25 років. Експерти ООН прогнозують, що світові ціни на зерно і надалі зростатимуть, що призведе до подорожчання основних продуктів харчування, насамперед хліба, макаронних виробів, м’яса і молока.

300 мільйонів гривень

орієнтовно коштуватиме святкування ювілею Полтавської битви, повідомляє мерія Полтави. Зокрема, до 300–річчя Полтавської битви планується побудувати нові чотиризіркові готелі для туристів та козацьке містечко ХVІІІ ст. просто неба. Міськрада також має намір обговорити встановлення пам’ятників загиблим українським козакам — учасникам Полтавської битви, пам’ятників гетьману Івану Мазепі і шведському королю Карлу ХІІ.

На 91 мільйон гривень

завдали шкоди цьогоріч лісовому господарству Криму пожежі. За інформацією прес–секретаря Республіканського комітету лісового і мисливського господарства Максима Голованя, станом на 1 листопада кримський ліс із початку року горів 193 рази.

6 тисяч донорських органів

щороку потребують українці для трансплантацій. За даними Асоціації хірургів Запорізької області, для трансплантацій хворим потрібно 2500 нирок, 2000 сердець, 1500 печінок. При цьому за останні 30 років у країні виконано лише 4 пересадки серця, 58 пересадок печінки і близько 2000 операцій з трансплантації нирки.

3,8 тисячі викрадень

автомобілів зафіксовано в Україні з початку року. За даними Департаменту зв’язків із громадськістю МВС України, кожен четвертий викрадений автомобіль — іноземного виробництва. Кожна сьома з викрадених іномарок належить до категорії престижних і класу бізнесу. Серед іномарок найчастіше викрадають автомобілі «Деу» (123 авто), «Фольксваген» (107), «Шкода» (74), «Ауді» і «Мерседес» (по 70).

498,5 євро за тисячу кубометрів

газу платить у середньому європейський споживач за «блакитне паливо» в побуті. Про це йдеться у звіті Євростату за 2006 рік. Найдорожче газ обходиться датчанам — там платять за тисячу кубів 1115,1 євро. Найменше платять естонці — всього 219,2 євро за тисячу кубів. Нагадаємо, що вартість природного газу для українців у нинішньому році становить 339 грн. за тис. куб. м (близько 45 євро), що в 11 разів нижче за середньоєвропейський показник.

На 36 відсотків

зросла з початку року середня заробітна плата українців. І за підсумками вересня вона становить 1426 гривень на місяць, або 1,6 долара за годину. У Києві платять традиційно більше — в середньому 3 долари за годину. За даними Держкомстатистики, найменше одержують у Тернопільській, Херсонській, Чернігівській, Волинській і Вінницькій областях. Найбільші зарплати у столиці (2400 грн.) і в індустріальних східних областях — на Донеччині, Дніпропетровщині та Запоріжжі (1600 грн.).

Більше 30 готелів

побудують у столиці за 2008—2011 роки. Наразі ці об’єкти знаходяться на різних стадіях будівництва, що здійснюється за рахунок інвестицій і кредитних коштів. За словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, до проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, згідно з вимогами УЄФА, місту необхідно 2 тисячі 815 номерів у 4– та 5–зіркових готелях для розміщення команд–учасників, лікарів з антидопінгового контролю, VIP–гостей; 2 тис. номерів у 2– та 3–зіркових готелях для розміщення преси; 200 тис. місць для вболівальників.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>