Пам’ятник розбрату

Пам’ятник розбрату

Встановлення в центрі Одеси пам’ятника Катерині II — це спроба чергового переписування нашої історії. Так оцінив голова Одеської облради Микола Скорик зусилля місцевих українофобів, що у червні зняли з постамента й перенесли з центру міста монумент «Потьомкінцям — нащадки», а натомість звели, всупереч протестам 600–тисячної української громади Одеси, монумент російській цариці–україноненависниці. «Цього не можна було робити», — переконаний авторитетний екс–банкір Скорик, що нині є одним з одеських чільників Партії регіонів.

Подаруй експонат Батурину

Подаруй експонат Батурину

Перебуваючи вчора з робочою поїздкою у Чернігівській області, Президент Віктор Ющенко оглянув оновлену експозицію музею «Будинок генерального судді Василя Кочубея», реконструкцію комплексу Воскресенської церкви і церковно–парафіяльної школи та поклав квіти до Пам’ятного хреста жертвам батуринської трагедії 1708 року. Під час наради щодо виконання заходів, спрямованих на розвиток державного історико–культурного заповідника «Гетьманська столиця», Президент наголосив що роботи з реставрації всіх історичних об’єктів Батурина мають бути закінчені до жовтня наступного року — до 300–х роковин батуринської трагедії.

А за Франка отримає...

А за Франка отримає...

Той, хто називає цю нагороду «українським Нобелем», певно, має рацію. Адже престижних наукових чи літературних відзнак в Україні катма: якщо державна Шевченківська премія спадає на думку першою, то продовжити перелік може хіба що людина, заангажована в життя української інтелектуальної еліти.

«Молодість» Роговцевої

«Молодість» Роговцевої

Українське кіно обзавелося ще однією організацією, що обіцяє просувати його найкращі зразки на світові ринки, проводити щорічну інвентаризацію українських фільмів, випускаючи каталоги, зрештою, інформувати світ про вітчизняні кіноновинки. Усі ці та інші функції бере на себе Українська кінофундація, про заснування якої повідомили художній керівник фестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі та Андрій Мірошниченко, радник голови наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000».

Наказую пам’ятати

Наказую пам’ятати

29 січня 2008 року виповниться рівно 90 років із того дня, коли близько п’яти сотень юних ще курсантів та студентів заступили собою Київ від чотирьох тисяч червоних ординців Муравйова. Триста українських патріотів тоді полягли. Аби відзначити цю річницю, Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів підготувати план заходів, до якого має увійти, зокрема, покладання квітів до пам’ятників борцям за Незалежність, організація виставок та експозицій, наукових конференцій та уроків патріотизму в школах та у війську.

Зимовий час приходить уночі

Зимовий час приходить уночі

Останньої неділі жовтня з нетерпінням чекають ті, для кого ранкове прокидання — суцільна проблема. Але нинішніх вихідних їм нарешті повернуть украдену влітку годину. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року, в останню неділю жовтня у нашій країні здійснюється перехід на зимовий час.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Загинули на марші…

Загинули на марші…

Надзвичайна подія сталася позавчора вночі за кількасот метрів від Яворівського полігону. Курсанти Львівського інституту Сухопутних військ саме здійснювали нічний марш до місця планових занять. Вони виїхали на поїзді зі Львова ще ввечері, зійшли на станції Шкло й до полігону рухалися пішою колоною. Як повідомили «УМ» в Управлінні прес–служби Міноборони, колона мала люмінісцентні позначки та попереджувальні ліхтарики. Але це не врятувало хлопців від наїзду п’яного водія «ВАЗ–2108».

Всі статті рубрики