НОВИНИ ПЛЮС

27.10.2007

Для «біженців» із Жилянської куплять квартири

Київрада виділила близько 25 млн. гривень на купівлю житла для 22 сімей із будинку на вулиці Жилянській, 120–б. Нагадаємо, цей будинок тріснув унаслідок будівництва, що розгорнулося неподалік. Сім’ї одержать квартири, площею в 1,5 раза більшою, ніж ті, в яких вони жили. Тим часом ділянку, де розпочато злощасне будівництво на вулиці Жилянській, 118, Київрада має намір передати іншому інвестору, який погодиться компенсувати столичній казні 25 млн. гривень.

Гепатит на Закарпатті

У селі Тур’я Ремета Перечинського району Закарпатської області впродовж місяця 29 людей захворіли вірусним гепатитом «А». Серед хворих — 17 дітей. Як повідомляє прес–служба МНС, інфекцію, ймовірно, люди заразу через воду — з місцевих колодязів.

Київрада догодила монахам

Три корпуси Києво–Печерського заповідника, зокрема й той, якому належить знесена історична брама, Київрада передала Свято–Успенській лаврі у безоплатне користування. Таким чином відтепер монастирю належать сторожка при вході до Гостинного двору монастиря (корп. 71–а), Південна годинникова башта (корп. 89) та церква Спаса на Берестові (корп. 84). Це рішення погоджено з Міністерством культури, яке, нагадаємо, раніше під тиском громадськості заборонило передачу цього храму Московському патріархату.

«Укртатнафта»: на одну кримінальну справу менше

Прокуратура Кременчука закрила кримінальну справу щодо незаконного одержання печатки поновленим судом на посаді голови правління «Укртатнафти» Павлом Овчаренком. Про це журналістам повідомив юрист підприємства Олександр Санжара. Проте, за його словами, правоохоронні органи проводять слідство у кримінальній справі, порушеній щодо масових безпорядків на підприємстві 19 жовтня.

Перепоховання в Биківні

Сьогодні о 12.00 на території Національного заповідника «Биківнянські могили» розпочнеться скорботна церемонія перепоховання останків 1998 жертв політичних репресій 1937—1941 років, ексгумованих цього року в Биківнянському лісі. Останки буде підзахоронено до існуючої братської могили на території заповідника.

14 жертв пожеж у Каліфорнії

Учора було знайдено тіла ще двох жертв лісових пожеж у Каліфорнії, відтак мартиролог загиблих за тиждень складається вже з 14 осіб. А матеріальні виміри агресії вогню в цьому штаті США оцінюються в 1, 6 млрд. доларів, такі дані наводить «Ассошіейтед пресс».

Блер видасть свої мемуари

Колишній прем’єр–міністр Великої Британії, а нині спецпредставник «міжнародного квартету» на Близькому Сході Ентоні Блер, підписав контракт із видавництвом Random House на публікацію своїх мемуарів про десятиліття перебування при владі. Агенти видавництва не афішують суму гонорару, але, як зазначає Бі–Бі–Сі, вона обчислюється кількома мільйонами фунтів стерлінгів.

Пасмо Че Гевари купили за 100 тисяч

За 100 тисяч доларів було куплено на аукціоні пасмо волосся, зрізане з убитого Че Гевари. Покупець «частинки Че» — 61–річний колекціонер предметів 60–х років, власник книгарні у США Біл Баталер — був єдиним претендентом на лот, пише «Ассошіейтед пресс». Хоча раніше інформагенції стверджували, що купити пасмо Че Гевари планував і президент Венесуели Уго Чавес — теж фанатичний симпатик великого революціонера–романтика.

Пасмо зрізав один з агентів ЦРУ, кубинець Густаво Війольдо, який у 1967 році брав участь в операції з ліквідації Че Гевари у Болівії, — як доказ керівництву у виконанні завдання.

Нагадаємо, в 1995 році кубинська влада заявила, що антропологи відшукали прах Че Гевари в Болівії. Відтак останки одного з героїв кубинської революції перепоховали з почестями у Гавані. Втім багато спеціалістів вважають, що Че Гевара й досі покоїться в лісах Болівії.

Віртуальний музей жертв комунізму

Уряд Естонії виділив понад 56 тис. крон (це приблизно 5 тис. доларів) на створення віртуального музею жертв комунізму, пише «Лєнта.ру». Музей знайомитиме з жахами комуністичної влади в Естонії.

Це не перший крок Таллінна у цьо­му напрямку. Так, президент країни Томас Хендрік Ільвес цьогоріч розпорядився виділити кошти на сприяння будівництву Меморіалу жертв комунізму у Вашингтоні. Також уряд планує звести пам’ятник жертвам комуністичних репресій у столиці Естонії. n

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>