Котлетка «всохнеться»?

Котлетка «всохнеться»?

У деяких школах обідня порція зменшилася. По­в’язано це з тим, що ціни на продукти, особливо на олію, м’ясо, рибу, яйця, значно зросли. Тим часом місцеві бюджети виділили певну кількість грошей на пільгове харчування для учнів 1—4 класів та дітей–сиріт ще на початку року й навряд чи будуть переглядати ці видатки до січня.

Це якийсь неправильний газ

Це якийсь неправильний газ

Історія з вибухом у Дніпропетровську, який забрав життя 23 людей, схоже, тягтиметься ще довго. Незважаючи на те, що підозрюваних у службовій недбалості затримано, ВАТ «Дніпрогаз» звернулося до прокуратури міста з запитом провести фізико–хімічний аналіз газу. До такого кроку нібито підштовхнули висновки незалежних експертів, які раптом заговорили про можливий завищений вміст кисню, який був на момент вибуху у трубі. Щоправда, так звана незалежна експертна група була створена за рішенням самої наглядової ради «Дніпрогазу». «За висновками технічних фахівців, підвищення рівня кисню в декілька разів могло бути спровоковане несанкціонованим доступом у систему газопостачання», — заявив радник із PR виконавчого директора ТОВ «ГАЗЕКС–Україна», яке контролює «Дніпрогаз», Валентин Землянський. За його словами, спершу необхідно переконатися в тому, що склад газу початково відповідав стандартам, бо вибух міг статися через низьку якість енергоносія.

«Покаявся»...

«Покаявся»...

65–річчя створення УПА, що відзначалося на Покрову, затяті донецькі опоненти цієї дати відверто «проспали». Тут не відбулося жодної акції, на якій би вкотре звично затаврували «западенців» за їхні симпатії до «бандерівців». Однак уже тепер, навздогін минулій даті, дати їй відповідну оцінку беруться в Донецькій міській раді. За словами секретаря міськради Миколи Левченка, це питання планують винести на сесію, а затим рішення, в якому донеччани висловлять свій протест проти відзначення дати створення УПА, буде адресовано до секретаріату Президента України.

УПА в гостях в ОДА

УПА в гостях в ОДА

Для «червоно–біло–синього» регіону це справді знакова подія: вперше обласна виконавча влада запросила вояків УПА офіційно переступити поріг «білого дому». Нехай і через тиждень після 65–річчя УПА, однак голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко таки зустрівся з українськими повстанцями і керівниками націоналістичних організацій регіону. «Не є правильним, закопуючи голову в пісок, перекладати цю проблему на дітей, — сказав пан Червоненко. — Я усвідомлюю непопулярність в області свого кроку, однак це потрібно було зробити сьогодні, не чекаючи, вибачте, доки підуть з життя останні ветерани».

Славі — від патріотів

Славі — від патріотів

Узагалі–то раніше її звали Ганна Музика. Але молода дружина так перейнялася революційними справами свого чоловіка Ярослава Стецька, що стала не тільки його правою рукою, соратницею і першою помічницею. Вона теж стала Славою Стецько — під таким прізвищем ми всі її знали, під таким прізвищем душа пані Ярослави упокоїлась 12 березня 2003 року. І саме «Ярослава Стецько» тепер викарбувано на пам’ятнику колишньої лідерки Конгресу українських націоналістів, який у суботу постав на Байковому цвинтарі в Києві.

Козака в похід чиновник не пускає

Козака в похід чиновник не пускає

Чайка «Спас» цієї осені не відпливе з Миколаєва, аби взяти участь у королівській регаті ARC. Причина — у Державному реєстрі судноплавства такий вид транспорту не прописаний, відтак Інспекція судноплавства не може дозволити йому покинути територіальні води України. Зараз чайка стоїть у Миколаївському порту.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ривок до Мазепи

Ривок до Мазепи

«З нагоди 300–річчя подій, пов’язаних з воєнно–політичним виступом гетьмана України Івана Мазепи та укладенням українсько–шведського союзу під час Північної війни 1700—1721 років, виходячи зі значення цих подій у багатовіковій історії українського державотворення…» — саме такими словами починається указ Президента. Згідно з ним, глава держави доручив Кабінету Міністрів утворити оргкомітет з підготовки та проведення заходів, включивши до його складу не лише представників центральних та місцевих органів державної влади, а й громадських діячів та учених. Саме вони мають затвердити план організації та проведення заходів до 300–х роковин Батуринської трагедії, Полтавської битви та руйнування Запорозької Січі.

Всі статті рубрики