Росія ще пам’ятає

Росія ще пам’ятає

Увечері 7 жовтня, саме в річницю вбивства журналістки–правозахисниці Анни Політковської, свідомі мешканці Санкт–Петербурга влаштували акцію пам’яті: біля Соловецького каменя на Троїцькій площі вони встановили портрет Анни, поклали квіти, запалили свічки, говорили на вічну російську тему «злочини та кара». Як повідомляє сайт «Фонтанка.ру», прибулі невдовзі міліціонери звинуватили учасників скорботної акції у порушенні правопорядку, адже ці «збори» не були санкціоновані мерією.

Вибори відбулися. Президент — невідомий

Вибори відбулися. Президент — невідомий

Минулої суботи в парламенті Пакистану відбулися вибори президента. Право голосу мали 1170 політиків: всі депутати нижньої та верхньої палат парламенту та уповноважені представники чотирьох місцевих парламентів. 200 із них бойкотували вибори, оскільки вважали кандидатуру головного претендента на перемогу, чинного президента Первеза Мушаррафа, нелегітимною. Річ у тім, що кандидат у президенти не має права бути командувачем збройних сил країни, а Мушарраф пообіцяв скласти з себе повноваження головнокомандувача, але досі цього не зробив.

Прем’єр шпигунів

Прем’єр шпигунів

Президент Росії Володимир Путін призначив колишнього прем’єр–міністра Михайла Фрадкова директором Служби зовнішньої розвідки (СЗР). 57–річний Фрадков очолював уряд із березня 2004 року до вересня цього року, коли президент замінив його Віктором Зубковим. До Фрадкова СЗР очолював Сергій Лебедєв, якого минулої суботи перевели у Мінськ виконавчим секретарем СНД.

Моне підрізали

Моне підрізали

У неділю група молодиків увірвалася до паризького музею Орсе та серйозно пошкодила шедевр імпресіоніста Клода Моне «Міст в Аржентей». Вандали проникли до музею після опівночі — через чорний хід. Їх зареєстрували камери, а на сигнал тривоги збіглася охорона, проте молодикам удалося втекти, повідомляє «Франс пресс».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики