Харківський аеропорт увійшов до топ-3 динамічних летовищ Європи

21.02.2020
Європейське відділення Міжнародної ради аеропортів включило харківське летовище до трійки повітряних гаваней, які демонструють найбільш швидкі темпи росту пасажиропотоку. Причиною високої сходинки у рейтингу став той факт, що минулого року з Харкова в інші міста України та світу авіасполученням було відправлено більше мільйона чоловік.
 
Як повідомила пресслужба компанії-адміністратора New Systems AM, що входить до бізнес-групи DCH Олександра Ярославського, мільйонного пасажира тут вітали у жовтні, коли послугами авіаліній скористалося понад 140 тисяч чоловік. Це майже на 70 відсотків більше, аніж в аналогічний період минулого року. Рекордним у плані росту став і передсвятковий грудень. 
 
Загалом торік міжнародний аеропорт «Харків» обслужив на 38,4 відсотка туристів більше, аніж у 2018 році. Найпопулярнішиими напрямками були Київ, Стамбул, Шарм-Ель-Шейх, Анталія, Варшава, Відень, Тель-Авів, Гданськ, Вроцлав і Дортмунд. 
 
Число пасажирів зросло і завдяки приходу в Харків компаній Ryanair та Buta Airway, які майже щомісяця анонсували відкриття нових регулярних сполучень. Розширення співробітництва з іноземними перевізниками стало можливим після отримання аеропортом безтермінового сертифікату відповідності найвищим стандартам безпеки польотів і якості обслуговування, які встановлені регламентом Єврокомісії для летовищ Європейського Союзу. 
 
Харківський аеропорт також входить до числа лідерів серед українських повітряних гаваней за інтенсивністю обслуговування злетів та посадок. Не виключено, що в майбутньому летовище східного регіону значно збільшить свою пропускну спроможність. «У нас є абсолютно всі плани з розширення, — повідомив Олександр Ярославський. — Повірте, за цим справа не стане. Все в наших руках».