Офіс Генпрокурора розпочав розслідування авіакатастрофи в Ірані

12:28, 08.01.2020
Офіс Генпрокурора розпочав розслідування авіакатастрофи в Ірані

Офіс Генерального прокурора розпочав розслідування авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.

 

Про це йдеться в повідомленні пресслужби на сайті Офісу.

 

"Офіс Генерального прокурора за повідомленнями у ЗМІ розпочав досудове розслідування авіакатастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Метою розслідування є встановлення фактів, що призвели до загибелі, за попередніми даними, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них були українці. Відповідні дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 276 КК (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей)", - повідомили в Офісі Генпрокурора.

 

Нагадаємо, президент Зеленський доручив Генпрокурору відкрити провадження щодо авіакатастрофи в Ірані та анонсував перевірку льотної придатності всього цивільного флоту.

 

Останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 06 січня 2020 року..

 

8 січня розбився літак МАУ зі 180 пасажирами на борту.

 

Літак прямував з Тегерана до Києва. Попередньо причиною катастрофи називають технічні неполадки. Версія з терактом виключається.

 

На борту пасажирського літака авіакомпанії "МАУ", який зазнав аварії в Ірані, було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. З них - 11 українців.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС назвали країни походження загиблих в авіакатастрофі в Ірані