У США заперечують інформацію про нанесення нових авіаударів в Іраку

11:08, 04.01.2020
У США заперечують інформацію про нанесення нових авіаударів в Іраку

У США заперечують нанесення авіаударів на північ від Багдада.

 

Про це написав у суботу офіційний представник штабу операції "Непохитна рішучість", полковник Майлс Кеггінс у себе в Twitter.

 

"Коаліція в останні дні не завдавала авіаударів близько району Таджі (на північ від Багдада)", - заявив він.

 

 
Як повідомляла УМ, раніше видання Al Jazeera і телеканал As Sumaria повідомили, що американські військові нанесли авіаудари по автоколоні, ймовірно, з лікарями воєнізованого угрупування "Хашд аш-Шааб" на північ від Багдада, в результаті чого загинули, принаймні, шістеро людей.
 
 
За інформацією ЗМІ, метою нового авіаудару був командувач іракського воєнізованого угрупування "Хашд аш-Шааб".
 
 

напередодні стало відомо, що командувач спецслужбами "Аль-Кудс" іранського КВІР Касем Сулеймані і заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були вбиті в п'ятницю ракетним ударом в районі аеропорту Багдада.

 

Пізніше Пентагон офіційно підтвердив загибель лідера "Аль-Кудс" іранського генерала Касема Сулеймані в результаті ракетного удару США.

 

У свою чергу секретар Ради політичної доцільності Ірану Мохсен Резаї в п'ятницю поклявся "рішучої помстою Америці" за вбивство Касема Сулеймані, глави елітного загону "Аль-Кудс" в Багдаді.

 

Духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї оголосив триденну загальнонаціональну жалобу після вбивства в Іраку іранського генерала Касема Сулеймані.