В Іраку обстріляли аеропорт, загинув іранський генерал

09:03, 03.01.2020
В Іраку обстріляли аеропорт, загинув іранський генерал

MEHDI GHASEMI

За повідомленнями іракського державного телебачення і трьох високопоставлених чиновників в Багдаді, під час атаки на аеропорт було вбито іранського генерала Касем Сулеймані.

 

Про це повідомляє The Guardian.

 

 

 Повідомляється про щонайменше п’ятьох загиблих, серед яких – командувач спецпідрозділу "Ель-Кудс", що належить до Корпусу вартових Ісламської революції Ірану, генерал Касем Сулеймані.

 

Деякі з убитих належать до підтримуваного Тегераном іракського воєнізованого угруповання "Народні сили мобілізації". Його представники заявили, що серед загиблих – очільник "міліції" Абу Махді аль-Мухандіс та керівник підрозділу зав’язків із громадськістю Мухаммед Реда аль-Джабері.

 

The Guardian пише, що Білий дім заявляє про "рішучі оборонні дії", зроблені президентом Дональдом Трампом з метою вбити генерала Сулеймані.

 

Як вважає видання, командувач іранськими силами Кудс загинув в результаті удару безпілотника.

 

"Генерал Сулеймані активно розробляв плани нападу на американських дипломатів і військовослужбовців в Іраку і у всьому регіоні. Цей удар був спрямований на те, щоб стримати майбутні плани іранських атак. Сполучені Штати будуть продовжувати вживати всіх необхідних заходів для захисту наших людей і наших інтересів, по всьому світу", - говориться в заяві Пентагону.

 

За кілька хвилин до заяви Пентагона, Трамп опублікував у Твіттері прапор США. Пізніше Білий дім виступив із заявою, в якій говорилося, що напад був "рішучою оборонною акцією", яку проводить "за вказівкою президента".

 

Сулеймані був командиром Сил Кудсу, зовнішнього крила Корпусу вартових ісламської революції в Ірані (IRGC), яке адміністрація Трампа визнала терористичною організацією.