В Ірані загрожують помститися США за вбивство Сулеймані

10:00, 03.01.2020
В Ірані загрожують помститися США за вбивство Сулеймані

Касем Сулеймані і Абу Махді аль-Мухандіс (Фото: Reuters)

Колишній командир Корпусу вартових іранської революції, а нині секретар Ради політичної доцільності Ірану Мохсен Резаї в п'ятницю поклявся "рішучої помстою Америці" за вбивство Касема Сулеймані, глави елітного загону "Аль-Кудс" в Багдаді.

 

Про це повідомляє Reuters.

 

"Мученик, генерал-лейтенант Касем Сулеймані приєднався до своїх загиблим братам, але ми будемо рішуче мстити Америці", - заявив Резаї в пості в Twitter.

 

Нагадаємо, командувач спецслужбами "Аль-Кудс" іранського КВІР Касем Сулеймані і заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були вбиті в п'ятницю ракетним ударом в районі аеропорту Багдада.

 

Двоє високопоставлених військових перебували в автомобілях, по яких була нанесена серія ракетних ударів. Представник "Аль-Хашд аш-Шааб" інформував про те, що серед загиблих п'ятеро були членами організації, ще двоє - "гостями, які прибули в багдадський аеропорт". Аеропорт тимчасово припинив роботу з загрози безпеки польотів.

 

Удар по Сулеймані було завдано за розпорядженням президента США Дональда Трампа. Раніше він пригрозив Ірану, якщо що-небудь трапиться з посольством США в Іраку.