США здійснили новий авіаудар в Іраку, кілька осіб загинули

09:36, 04.01.2020
США здійснили новий авіаудар в Іраку, кілька осіб загинули

Американські військові завдали авіаудари по автоколоні, ймовірно, з лікарями воєнізованого угруповання "Хашд аш-Шаабі" на північ від Багдада, у результаті чого загинули щонайменше шість людей.

 

Про це повідомляє  Al Jazeera і телеканал As Sumaria.

 

Ціллю нового авіаудару був командувач іракського воєнізованого угруповання "Хашд аш-Шаабі".

 

"Унаслідок нового повітряного нальоту США, ціллю якого був командувач іракського воєнізованого угруповання "Хашд аш-Шаабі", рано вранці в суботу загинули щонайменше шість осіб", - ідеться в повідомленні.

 

Атаку здійснили на дорозі на північ від Багдада. Крім того, поранення отримали троє людей.

 

У проіранському угрупованні "Хашд аш-Шаабі", також відомому як Народні мобілізаційні сили, спростували інформацію про те, що їхній командир перебував в атакованій колоні. Там стверджують, що у колоні перебували лікарі.

 

Як повідомляла УМ,  напередодні стало відомо, що командувач спецслужбами "Аль-Кудс" іранського КВІР Касем Сулеймані і заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були вбиті в п'ятницю ракетним ударом в районі аеропорту Багдада.

 

Пізніше Пентагон офіційно підтвердив загибель лідера "Аль-Кудс" іранського генерала Касема Сулеймані в результаті ракетного удару США.

 

У свою чергу секретар Ради політичної доцільності Ірану Мохсен Резаї в п'ятницю поклявся "рішучої помстою Америці" за вбивство Касема Сулеймані, глави елітного загону "Аль-Кудс" в Багдаді.

 

Духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї оголосив триденну загальнонаціональну жалобу після вбивства в Іраку іранського генерала Касема Сулеймані.