Саакашвілі прориватиметья в Україну через «Краковець»

17:30, 10.09.2017
Саакашвілі прориватиметья в Україну через «Краковець»

Колишній голова Одеської облдержадміністрації Михеїл Саакашвілі повернувся до плану перейти український кордон через пункт пропуску "Краковець". Про це Саакашвілі заявив журналістам на вокзалі у Перемишлі.

Таке рішення Саакашвілі прийняв після невдалої спроби сісти на два потяги на залізничній станції у Перемишлі.

"Я маю сьогодні вступити в контакт з українськими прикордонниками. Ми пропонуємо разом їхати на автобусі через кордон у "Краковці". Українська влада поводить себе, як дикуни. Я не зроблю такого подарунку Порошенку - щоб я не поїхав на український кордон", - заявив Саакашвілі.

Відзначимо, сьогодні Саакашвілі змінив рішення їхати через "Краковець" і сів на потяг у Перемишлі. Проте за наказом "Укрзалізниці" не пускати Саакашвілі, потяг простояв декілька годин на пероні. Після цього пасажирів пересадили у наступний потяг, а політик вирішив іти через "Краковець".

"Укрзалізниця" пояснила потягом наказом поліції та перебуванням у потязі "Перемишль-Київ" пасажира, який не має документів на в'їзд в Україну. 

У свою чергу правоохоронці це заперечили і заявили, що не мають жодного відношення до зупинки потяга.

"Нацполіція керується Конституцією України, законами України та іншими нормативно-правовими актами, а відтак не має жодного стосунку до розкладу відправлення залізничного транспорту. Це питання не перебуває в межах компетенції діяльності Нацполіції. Національна поліція України не наділена повноваженнями щодо будь-якої діяльності на території іноземних держав", - йдеться у заяві.