Саакашвілі офіційно визнано потерпілим - омбудсмен Денісова

14:54, 12.02.2022
Саакашвілі офіційно визнано потерпілим - омбудсмен Денісова

Громадянин України Саакашвілі відтепер має статус потерпілого. (facebook.com/denisovaombudsman)

Україна офіційно визнала експрезидента Грузії, громадянина України Міхеіла Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне поводження у грузинському ув’язненні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

 

«Процесуальним керівником Генеральної прокуратури України під час досудового слідства громадянина України, голову Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіла Саакашвілі визнано потерпілим відповідно до статті 55 Кримінального процесуального кодексу України», - йдеться у повідомлені.

 

Також зазначається, що визнання Міхеіла Саакашвілі потерпілим відбулося з урахуванням того, що йому завдано фізичної та моральної шкоди неправомірними діями працівників правоохоронних органів Грузії.

 

Денісова нагадала, що 14 січня 2022 року було розпочато провадження за фактом вчинення злочину проти Саакашвілі, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального Кодексу України, а саме перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів Грузії під час утримання Саакашвілі.

 

Процесуальний статус потерпілого дає підстави Саакашвілі в подальшому скористатися відповідними правами на різних стадіях кримінального провадження в порядку, передбаченому статтею 56 зазначеного Кодексу, зазначила омбудсмен.

 

Як повідомляла «УМ», 9 лютого Михайло Саакашвілі підтримав Україну на тлі загрози повномасштабного військового вторгнення РФ, заспівавши державний гімн країни прямо в залі Тбіліського суду, де триває розгляд його справи.