У Києві повернули в комунальну власність Сквер Небесної сотні

17:22, 01.12.2016
У Києві повернули в комунальну власність Сквер Небесної сотні

Сквер Небесної Сотні вже не забудують офісним центром із паркінгами.

Господарський суд столиці відібрав право власності на земельну ділянку Скверу Небесної сотні в Києві у приватних власників і повернув її у комунальну власність міста у четвер.

 

Віповідне рішення ухвалила суддя Людмила Шкурдова, яка також скасувала низку  договорів про передачу землі за адресою Михайлівська, 26 у ТОВ «Укрінвестресурс», ТОВ «М-Плаза» та «Грін Плаза».

 

Про це повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, а також низка активістів у Facebook.  

 

«Зрада відміняється! Тільки що Господарський суд міста Києва задовольнив позов столичної прокуратури в інтересах міста та повернув до комунальної власності Сквер Небесної Сотні. Скасовано рішення Київради про передачу в оренду та продаж землі, а також усі договори купівлі-продажу», - написав пан Бондаренко.

 

За його словами, обіцянка влади столиці про те, що Сквер Небесної Сотні не забудують фактично виконана.

 

«Нам пропонували «перенести» барельєф Сергія Нігояна. Нам не вірили і поширювали «зраду». Нам влаштовували затягування процесу з оскарженням ухвал. Нам пропонували викупити ділянку. Але ми були непохитні – вкрадене у міста має бути повернуте саме судом», - додає пан Бондаренко.

 

Він нагадує, що на цій ділянці ділки планували побудувати готельно-офісний комплекс з наземним і підземним паркінгами.

 

У свою чергу активістка Євгенія Кулеба написала: «Ми перемогли в суді! Колись один чиновник сказав мені: «Ми не можемо допустити, щоб суд визнав незаконним продаж Черновецьким землі Скверу. Це ж тоді усі люди повірять в свої сили і будуть вимагати повернути усю вкрадену Черновецьким землю!». Ну що ж, небезпечний прецедент створено, пані та панове. Закріплюємо результат у вищих інстанціях і ставимо ще складніші цілі! Все буде Місто-сад!».

 

Водночас, рішення суду може бути оскаржене протягом п’яти днів.

 

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що судове засідання щодо забудови Скверу Небесної сотні затягувалося. Активісти просили громадськість підтримати їх у суді.