Суд про заборону забудови "Скверу Небесної сотні" затягується

10:15, 01.12.2016
Суд про заборону забудови "Скверу Небесної сотні" затягується

Сквер "Небесної сотні" - просто за спиною у родини Порошенків. (Фото АП.)

Суд про заборону будівництва на місці "Скверу Небесної сотні", розташованого поруч з Михайлівською площею в Києві, затягується.

Про це повідомила у середу головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва-Боровик, просячи про підтримку громадськості.

"Завтра третя річниця Маршу мільйонів. На завтра ж заплановане чергове судове засідання по Скверу Небесної Сотні, яких було вже кілька десятків. Процес затягується, і суддя, на думку активістів, явно на боці нинішнього власника ділянки", - написала вона.

За її словами на останньому засіданні Людмила Шкурдова взагалі не чула аргументи прокурора.

Нагадаємо, земля була "приватизована" в 2007 році, в золотий рік дерибану Черновецького його зятем В'ячеславом Супруненком.

"На сквері піарилися все - і Президент Порошенко, і мер міста Віталій Кличко. Правда, коли прийшов час захищати його в судах, про свої обіцянки вони забули", - констатує журналістка, відзначаючи, що персонально для неї це "один з найганебніших кейсів за останні два роки".

Адже Сквер Небесної Сотні - це невелика ділянка землі в центрі міста, який облагородили самі активісти, де немає комерційних або будь-яких інших інтересів. І активісти вже рік відстоюють цю землю в судах.

"Про які швидкі зміни може йти мова, коли ми поки навіть не можемо відстояти невелику ділянку землі після всього, що сталося? Коли люди, які прийшли до влади після всіх цих подій, просто вмили руки? Коли цією справою займається зараз всього кілька активістів і журналісти", - відзначає Севгіль.

Саме з цієї причини вона закликає всіх прийти на судове засідання в четвер - послухати суддю Людмилу Шкурдову і її аргументи. Справу розглядатимуть 1 грудня о 14:50 у Києві за адресою: Господарський Суд міста Києва, вулиця Богдана Хмельницького, 44-Б, зал 23.