«Волейбольні» пристрасті: лідери збірної України відмовляються приєднуватися до команди, фото

11:58, 02.05.2024
«Волейбольні» пристрасті:  лідери збірної України відмовляються приєднуватися до команди, фото

Збірна України з волейболу (Декілька лідерів збірної України відмовляються приєднуватися до команди - їм загрожують санкції від ФВУ). (Фото: CEV)

До табору збірної України відмовилися їхати  щонайменше шість волейболістів.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Суспільне Спорт.

 

Серед них лідери національної команди Олег Плотницький та Василь Тупчій. Плотницький пояснив своє рішення важким сезоном в італійському чемпіонаті, після якого йому потрібен перепочинок.

 

"Відпочиваємо зараз. Є декілька ідей, але я не можу про них розказати. Хочеться відновитись. Треба перевірити коліна, знову ж таки. І загалом перевіритися після сезону, мені здається, що такий важкуватий був.

 

Я у збірну не приїду. І в команді, і в керівництві це знають. На цей час, мені здається, що краще зробити паузу. Тим більше якщо цього року є можливість — ми граємо тільки Золоту Євролігу. На чемпіонат Європи ми кваліфікувалися, на чемпіонат світу теж.

 

 

Якщо все буде добре, то буде Кубок претендентів. Що ще треба? До Олімпіади наступної чотири роки. На цю ніяк не потрапляємо. Хлопці мають право відпочити. І це гарна можливість перевірити молодих", — сказав волейболіст у коментарі Суспільному.

 

Також до команди не доєднаються 4 гравці чемпіона української Суперліги Прометея. Це Ян Єрещенко, Дмитро Терьоменко, Горден Брова і Віталій Щитков. Зазначається, що вони надали довідки від одного і того ж лікаря, що у них ушкодження.

 

Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник розповів, що волейболістам, які не прибудуть у національну команду, загрожують санкції. Це можуть бути дискваліфікації для представників чемпіонату України та заборона на трансфер для легіонерів.

 

 

Зазначимо, що у чоловічій волейбольній збірній України не вперше відбувається скандал. Минулого року волейболісти відмовились виступати за національну команду через розбіжності з федерацією щодо преміальних перед турніром претендентів на вхід до Ліги Націй.

 

Нагадаємо, нещодавно збірна України з волейболу отримала нового тренера. Ним став аргентинець Рауль Лосано.

 

Як повідомляла УМ, Золоті аргументи: баскетбольний «Дніпро» вдруге в своїй історії став чемпіоном України.