Екскерівниця київського бюро Радіо Свобода Інна Кузнецова померла у Вільнюсі

13:06, 16.09.2023
Екскерівниця київського бюро Радіо Свобода Інна Кузнецова померла у Вільнюсі

Інна Кузнецова любила журналістику. (Фото RFE/RL)

Багаторічна головна редакторка та керівниця київського бюро Радіо Свобода Інна Кузнецова відійшла у вічність на 61 році життя у Вільнюсі в суботу, 16 вересня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила директорка української служби Радіо Свобода Мар’яна Драч у Facebook.

 

«Останнім часом Інна важко хворіла. Але вістка про смерть застала зненацька, нещодавно Інна вже ліпше себе почувала, мріяла повернутися на роботу до Києва», - написала пані Драч.

 

Редакція Радіо Свобода висловлює щирі співчуття родині журналістки.

 

«Якщо б мене попросили без довгих роздумів назвати людину, здатну бути символом своєї професії, я б відразу згадав про Інну Кузнецову.

 

Й не тільки тому, що ми разом працювали довгі роки... А тому, що кожний, хто знав Інну, бачив як вона буквально жила своєю роботою. Як вона буквально перетворювала на журналістику все навкруги. Як вона мріяла про розвиток цієї професії – тому навколо неї завжди було так багато молодих журналістів й викладання засад нашого фаху було для неї не просто ще однією професією, але й покликанням», - написав відомий журналіст Віталій Портніков.

 

За його словами, Інна любила журналістику.

 

«І не просто журналістику – українську журналістику. Вона заради неї жила. І я знаю, що сьогодні про неї згадають не тільки люди, які працювали з Інною довгі роки, але й наші зовсім молоді колеги. І наші майбутні колеги, які тільки навчаються фаху. А це означає, що Інну і її відданість журналістиці будуть памʼятати довго, дуже довго, навіть після зміни генерацій в українській журналістиці. Й ми будемо дякувати їй і за це – за те, що наша журналістика залишатиметься фаховою й чесною. І українською!», - додає пан Віталій.

 

Інна Кузнецова народилася у Києві 30 березня 1963 року. Закінчила факультет журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Працювала кореспондентом, політичним оглядачем Національного радіо, головним редактором «Радіо Ера FM».

 

На Радіо Свобода працювала з 2009 року.

 

За керівництва Інни Кузнецової бюро отримало премію імені Дейвіда Берка за висвітлення політичної кризи в Україні наприкінці 2013 року і на початку 2014 року.

 

Як повідомляла "УМ", журналіст, письменник, ведучий і засновник проєкту Ukrainer Бодан Логвиненко був оголошений п’ятим лауреатом Премії імені Георгія Ґонґадзе у 2023 році.