Поліг під Бахмутом: у Запоріжжі попрощалися із журналістом Олегом Шемчуком

15:30, 04.04.2024
Поліг під Бахмутом: у Запоріжжі попрощалися із журналістом Олегом Шемчуком

Журналіст і воїн Олег Шемчук зник безвісти 15 вересня 2022 року. (facebook.com/Олег Шемчук)

Запорізький журналіст-розслідувач та воїн ЗСУ Олег Шемчук, який понад півтора роки вважався зниклим безвісти, нарешті офіційно визнаний загиблим у бою поблизу Бахмута 15 вересня 2022 року.

 

Відтак, захисника України провели в останню путь з військовими почестями в Запоріжжі 4 квітня 2024 року.

 

Як інформує Україна молода, про повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на свою представницю в Запорізькій області у четвер.

 

Про визнання воїна загиблим повідомили з посиланням на рідних Олега його викладачі із Запорізького національного технічного університету. Цю інформацію представниці ІМІ також підтвердила викладачка університету Наталія Островська.

 

Весь цей час рідні намагалися його знайти. Лише 3 квітня 2024 року рідним повідомили про те, що 28-річного Олега визнано загиблим.

 

 

Зауважимо, що Олег Шемчук, який воював у лавах Збройних сил України, зник безвісти 15 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута Донецької області.

 

До початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Олег Шемчук працював у проєкті “Наші Гроші. Запоріжжя”, співпрацював з громадською організацією “Запорізький центр розслідувань” і до 2022 року співпрацював з іще одним розслідувальним медіа “Запорізький проєкт розслідувань”.

 

Також Олег був письменником-початківцем. За кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення рф, у листопаді 2021 року, Олег випустив свою першу книгу "7 днів на білому світі".

 

За даними ІМІ, Олег Шемчук став 76-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії проти України.

 

За два роки з початку повномасштабного вторгнення росія скоїла 567 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

 

Як повідомляла "УМ", аеророзвідник та кінооператор Олесь Самчук з позивним «Каркаде» поліг за Україну в бою з ворогом на Донецькому напрямку за тиждень до весілля.