Бойовик Трапезніков став мером міста Еліста

09:52, 04.03.2020
Бойовик Трапезніков став мером міста Еліста

Калмики неодноразово протестували проти призначення Трапезнікова мером Елісти.

Колишній ватажок терористичної «Донецької народної республіки» Дмитро Трапезніков офіційно став главою міської адміністрації Елісти, столиці Калмикії в Росії.

 

Про це повідомляє пресслужба Елістинської міськради.

 

«Під час процедури відкритого голосування головою адміністрації міста Елісти був призначений Дмитро Трапезніков. Рішення було ухвалене більшістю голосів», - йдеться у повідомленні.

 

Кандидатура бойовика «ДНР» була однією серед п’яти претендентів на посаду мера Елісти. Усі ці кандидатури розглядали на конкурсі місцевої ради, але депутати все ж обрали головою міста Трапезнікова.

 

За Трапезнікова віддали свої голоси 19 з 23 депутатів, які були в комісії по відбору мера столиці Калмикії.

 

До цього, попри протести людей, Трапезніков виконував обов’язки очільника міста з вересня 2019 року.

 

 

Протестанти у Елісті заявляли, що Дмитро Трапезніков та його «товариші» розв’язали війну на Донбасі через мовне підгрунтя.

 

«Ви зневажали українську мову, ви знищували українську мову на Донбасі. Ви приїхали в Елісту, щоб знищувати нашу мову, калмицьку?», — такі закиди на адресу Трапезнікова лунали під час протестів містян.

 

Люди також вважали, що призначаючи колишнього бойовика так званої «ДНР» мером,  влада зневажає місцевих жителів: «Йому не місце тут. Наше місто настільки чисте, що тут ніколи не було війни або міжнаціональних конфліктів, а тут привезли таку людину. Це провокація проти нашого народу!».

 

Головний редактор газети «Современная Калмыкия» Валерій Бадмаєв вважає, що призначивши Трапезнікова мером місцеві депутати порушують законодавство РФ.

 

«Згідно з федеральним законом Трапезніков не має ніякого права не тільки бути головою адміністрації міста Еліста, але й виконувати обов’язки. Тому що в нього немає жодного дня роботи на території РФ за своїм фахом. А громадянство він отримав лише в травні минулого року», — зауважив Валерій Бадмаєв у своєму відеозверненні до депутатів.

 

 

Як повідомляла «УМ», 31 серпня 2018 року ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка було вбито в результаті вибуху в ресторані в центрі Донецька.

 

На екстреному засіданні «уряду» бойовиків ОРДО призначили тимчасово виконуючим обов'язки ватажка терористів так званого «першого віце-прем'єра» Дмитра Трапезнікова.

 

За владу в терористичній «ДНР» тоді боролося кілька ватажків бойовиків, серед них -  Олександр Ходаковський, Олександр Тимофєєв (позивний «Ташкент»), Дмитро Трапезніков і Денис Пушилін, якого називали ставлеником Кремля.

 

Уникаючи затримання та розправи з конкурентами в «ДНР», Трапезніков, «Ташкент» і Ходаковський виїхали в РФ. При спробах повернутися з Росії до «ДНР» російські прикордонники без пояснень відмовляли їм у виїзді з території РФ.