Російські ракети долітають до Запоріжжя за 30-40 секунд – Іван Федоров

19:07, 13.04.2024
Російські ракети долітають до Запоріжжя за 30-40 секунд – Іван Федоров

Запоріжжя перебуває під постійним вогнем рашистів. (Фото Запорізької ОВА)

Голова Запорізької обладміністрації Іван Федоров стверджує, що російські терористи обстрілюють місто Запоріжжя з відстані 60 км.

 

При цьому, ракети окупантів долітають за 30-40 секунд, тож обласному центру вкрай необхідні системи протиповітряної оборони.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Федоров заявив у інтерв'ю LIGA.net.

 

«Обстрілюють з відстані до 60 кілометрів. Між "виходами" і "приходами" проходить не більше 30-40 секунд», – розповів керівник області.

 

За його даними, наразі окупанти не б'ють по місту з С-300, проте замінили їх на дрони-камікадзе Shahed, ракети "Іскандер", також атакують місто й "Калібрами".

 

Голова ОВА підтвердив, що багато чого для захисту Запоріжжя вже зроблено – саме тому "багато ворожих дронів залишаються у посадках і полях", проте цього мало.

 

І наголосив, що вкрай необхідні системи ППО, також потрібні засоби, аби відігнати російську авіацію, яка скидає керовані авіабомби.

 

"Цими бомбами росія просто випалює наші міста і села. Ворог вже говорить про тритонні КАБи – вони можуть знищувати за раз цілі вулиці чи квартали", – пояснив пан Федоров.

 

Як повідомляла «УМ», днями посол Німеччини в Україні Мартін Єгер відвідав прифронтове Запоріжжя, яке постійно перебуває під обстрілами, де дійшов висновку, що робота з відновлення знищеного та пошкодженого росіянами "ризикує бути марною" без посилення протиповітряної оборони.