Зеленський полетить з Аргентини до США

23:34, 10.12.2023
Зеленський полетить з Аргентини до США

Зеленський завершив візит до Аргентини та прямує до США. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський після перебування в Аргентині розпочне робочий візит до США у понеділок, 11 грудня.

 

Глава держави зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом, а також проведе низку зустрічей і переговорів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента у неділю.

 

«Володимир Зеленський фокусуватиметься на забезпеченні єдності США, Європи та світу навколо підтримки України в захисті від російського терору та у зміцненні міжнародного порядку, заснованого на правилах і повазі до суверенітету кожної нації», - йдеться у повідомленні Банкової.

 

Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році.

 

Водночас сайт Білого дому повідомляє, що Байден запросив Зеленського на зустріч у вівторок, 12 грудня, «щоб підкреслити непохитну відданість Сполучених Штатів підтримці народу України, який захищається від жорстокого вторгнення росії».

 

«У той час як росія нарощує свої ракетні та безпілотні удари по Україні, лідери обговорять нагальні потреби України та життєву важливість подальшої підтримки з боку Сполучених Штатів у цей критичний момент», - йдеться в повідомленні.

 

                                                                 Зеленський та Мілей. 

 

Зауважимо, що під час робочого візиту до Аргентини Зеленський узяв участь у церемонії передачі президентських повноважень та вступу на посаду новообраного президента Аргентинської Республіки Хав’єра Мілея, яка відбулася в Національному конгресі Аргентини в Буенос-Айресі.

 

Як повідомляла «УМ», перед тим Зеленський провів зустрічі з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору.