Трансформація Вілкула: не вірить в «хороших росіян» і бачить Україну лише в НАТО

10:27, 13.04.2023
Трансформація Вілкула:  не вірить в «хороших росіян» і бачить Україну лише в НАТО

Олександр Вілкул, у минулому член проросійських Партії регіонів та Опозиційного блоку, завдячуючи війні трансформувався у патріота України. (Фото: Фейсбук Олександр Вілкул)

Олександр Вілкул, очільник військової адміністрації Кривого Рогу вважає, що поняття "хороші росіяни" - це технологія, якою намагаються виправдати країну-агресора.   

 

Як інформує УМ, про це він розповів інтерв’ю "Українській правді".

 

Зокрема, Вілкул розповів, що раніше "щиро вірив, що для України можлива модель Фінляндії, Швеції, Австрії".

 

«Я щиро вірив, що це можливо. І, до речі, в це вірила велика частина країни. Але після повномасштабної збройної агресії Росії все втратило сенс. Я завжди розумів, що Росія – це дуже небезпечний сусід, тому що суть Росії – це імперія. А імперія завжди живе через розширення, поглинання, експансію. 

 

Через це я вважав, що для України найкращий баланс – це позаблоковість. Тому так, я помилявся. Сьогодні це вже не грає жодної ролі. Тому для нас єдина можлива опція на майбутнє, щоб наші діти й онуки не воювали – це входження в систему колективної безпеки НАТО.

 

А ще краще для нас – це розподіл Росії на 5-6 менших держав, і менш агресивних», - сказав керівник військової адміністрації Кривого Рогу.

 

На запитання, чи існують "хороші росіяни" Вілкул відповів "я вважаю, що ні".

 

«Вважаю, що "хороші росіяни" – це технологія, яка частково виправдовує Росію. "Ну, там не всі погані, є там і хороші росіяни". Я вважаю, що це технологія, яка їх виправдовує. "Хороші росіяни" привели до влади і підтримують поганого Путіна. Так не буває. Тобто вважаю, що не існує", - резюмував Вілкул.

 

Як повідомляла УМ, втікач Захарченко пропонував Вілкулу здати Кривий Ріг.