Послав за кораблем: депутат із Латвії Ріхардс Колс облаяв росіян в ОБСЄ

19:36, 23.02.2023
Послав за кораблем: депутат із Латвії Ріхардс Колс облаяв росіян в ОБСЄ

Ріхардс Колс, депутат із Латвії. (Скріншот відео)

Латвійський депутат Ріхардс Колс, який бере участь у зимовій сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, послав представників РФ нах*й, після чого на знак протесту їй влаштували бойкот половина делегацій.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Колс у своєму Twitter.

 

Він виклав уривок свого виступу, де емоційно звертається до присутніх і засуджує той факт, що делегацію Росії – яких він назвав воєнними злочинцями – взагалі допустили до участі в ПА ОБСЄ.

 

"Той факт, що ця делегація тут, а надто – делегація, що складається з підсанкційних осіб, які голосували за анексію території незалежної країни, Донбасу, Херсонської, Запорізької областей, Луганська - це просто ганьба! Це ті принципи, які ця інституція покликалась захищати й сторожити! А ми сидимо, наче нічого не сталось! - заявив Колс.

 

Скористаюсь моментом – і заздалегідь перепрошую, пане голово. Передам повідомлення російській делегації, що сидить у цій залі, процитувавши українських прикордонників: "Русский военный корабль, пошел нах*й", – додав латвійський депутат.

 

Як повідомляла УМ, під штаб-квартирою ОБСЄ у Відні українська громада провела пікет на знак протесту проти участі делегації росії в зимовій сесії Парламентської асамблеї цієї Організації.

 

Як відомо, міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер відправив угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана за його політику, що грає на руку президенту Росії Володимиру Путіну услід за російським кораблем.