Український народ надихнув світ своєю мужністю - Байден

18:01, 24.08.2022
Український народ надихнув світ своєю мужністю - Байден

Джо Байден захоплюється мужністю українського народу та пообіцяв ще більше допомоги (Фото з відкритих джерел)

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден привітав українців  з Днем Незалежності та наголосив, що український народ надихнув світ своєю мужністю у війні з росією.
 
Як інформує Україна молода, відповідне привітання він опублікував на своїй сторінці у Twitter.
 
«Сьогодні я вітаю народ України з Днем Незалежності»,– написав Джо Байден.
 
Також він додав, що український народ надихнув світ своєю мужністю та відданістю свободі й зазначив, що США прагнуть й надалі підтримувати Україну у захисті власного суверенітету та демократії.
 
Окрім того, Джо Байден оголосив про найбільший на сьогодні транш допомоги Україні у сфері безпеки: близько 2,98 мільярда доларів США зброєю та обладнанням.
 
«Я знаю, що цей День Незалежності є гірким для багатьох українців, оскільки тисячі було вбито або поранено, мільйони були вимушені залишити свої домівки, і так багато інших стали жертвами російських звірств і нападів. Але шість місяців невпинних атак лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за тридцять один рік Незалежності» — зазначив Байден.
 
24 серпня 2022 року Україна відзначає 31-шу річницю Незалежності. З цим святом українців вітають українські й іноземні політики.
 
Президент України Володимир Зеленський привітав українців з 31-ою річницею Незалежності.
 
Бійці полку “Азов” записали відеопривітання до 31-ої річниці Незалежності України на острові Хортиця у Запорізькій області.
 
Як повідомляла УМ, 24 серпня, коли Україна святкує День незалежності, Сполучені Штати оголосили про додатковий пакет військової допомоги в розмірі три мільярди доларів, спрямований на тренування й оснащення українських сил.