Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на $800 млн

18:01, 30.06.2022
Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на $800 млн

Президент США Джо Байден та король Іспанії Філіп VI під час саміту НАТО у Мадриді. (facebook.com/POTUS)

Американський президент Джо Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на підсумковій пресконференції за результатами саміту НАТО. Він уточнив, що цього разу Київ отримає озброєння та боєприпасів на суму у понад $800 млн.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Las Vegas Sun. 
 
«У найближчі кілька днів ми маємо намір оголосити про ще один пакет військової допомоги на понад $800 млн, включаючи нову, сучасну західну систему ППО, більше артилерії та снарядів, контрбатарейні радари, додаткові боєприпаси для реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS, які ми вже передали Україні, і ще більше HIMARS надійде з інших країн», — заявив він під час пресконференція за підсумками саміту Північноатлантичного альянсу у Мадриді.
 
США і союзники будуть надавати допомогу Україні для боротьби з Росією стільки, скільки необхідно. 
 
«Будемо підтримувати Україну стільки, скільки треба»,– пообіцяв він.
 
Байден зазначив, що окупант платить за вторгнення в Україну високу ціну. Вперше за століття РФ наблизилась до дефолту, вона втратила значну частину своєї економіки, втратила доступ до високих технологій, необхідних для видобутку нафту.
 
«Ми будемо підтримувати Україну, всі союзники будуть підтримувати, скільки це потрібно буде. Україна вже завдала значного удару Росії. РФ уже втратила свої позиції, і весь світ дивиться на те, як вони намагались захопити всю Україну, Київ – програли, Донбас не можуть захопити. Не знаю, як це завершиться, але це буде поразка Росії в Україні»,– впевнений президент США.
 
Він додав, що завдання США – щоб українці мали все озброєння, яке раціонально постачати.
 
Американський президент додав, що ціни на бензин у світі зросли саме через Росію, і продовольча криза розвивається через те, що РФ не випускає українське зерно з портів. Для ще більшого тиску на РФ планується обмеження цін на нафту. 
 
Як повідомляла УМ, країни  НАТО змінили статус Росії у відносинах з Альянсом та оголосили її основною і прямою загрозою.